Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nagy a babám feje, ez...

Miért nagy a babám feje, ez utalhat valami bajra? Segítsen aki tud!

Figyelt kérdés

32+5 hetesen az atatok:

BPD: 81.7 (32+6 hetes)

HC: 301.2 (33+3 hetes)

AC: 280.7 (32+1 hetes)

FL: 61.6 (32+0 hetes)

Voltunk 4d-n is, a koponya ép, stb. de mégis nagy a feje, nem?

2010. márc. 31. 10:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hogy lenne nagy a feje? pont a terhességi hétnek megfelelő...azért, mert 1 nappal vagy elvileg kevesebb? Ha nagy lenne, úgyis szóltak volna és a 4D-n is látták volna... Ne aggódj olyan problémák miatt, amik nincsenek is!
2010. márc. 31. 10:47
 2/12 A kérdező kommentje:
A fejkörfogat 33+3 hetesnek felel meg, a combcsont meg 32+0 hetesnek, majdnem 1.5 hét eltérés van.
2010. márc. 31. 10:49
 3/12 anonim ***** válasza:
a nagy koponyaméret önmagában nem gond. (genetikus, valakinek a családban szintén nagy) A vízfejűséget meg alapból kiszűrik, mert az agy állománya "kiszorul" a sok víz mellett. Avagy semmi baja babádnak. (az enyémnek meg a combcsontja volt 1 héttel "idősebb" a kelleténél. Közölte a doki, hogy szép hosszú lába lesz....hát arányosan , de tényleg nem kicsi)
2010. márc. 31. 10:50
 4/12 anonim ***** válasza:
meg ezek a mérettáblázatok is olyan csalókásak ám... a dokik kb. próbálják körbelőni a méreteket, néha sikeresen, néha kevésbé. Te elhiszed azt kérdező, hogy pontosan megállapíthatják a hosszúságokat? Ha nagyon nagy eltérések lennének (nem 1-2 hét, hanem pl. 1 hónapnyi) akkor már jobban utánanéznek, mert ott lehet gond. De heti eltérések...??ugye ezt te se érzed komolynak....?:) Egyébként van úgy, hogy pl. 3500gra saccolnak egy babát és 2800-zal születik, vagy fordítva. Hát ennyi a pontosság tényezője.
2010. márc. 31. 11:02
 5/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódj! Az én kisfiamnál is ez volt, de még durvább volt az eltérés. Semmi baja nem lett, szép egészséges nagyfiú. Most már arányaiban nem nagy a feje és szép hosszú combjai vannak. :-)
2010. márc. 31. 11:13
 6/12 anonim ***** válasza:

A BPD a fejátmérő! Ahhoz meg 32+6 hetes van írva, nem másfél héttel csak 1 nappal idősebb terhességnek felel meg.Ne parázz fölöslegesen.

30 hets km

2010. márc. 31. 13:00
 7/12 anonim ***** válasza:
de jó hogy fel tetted ezt a kérdést igaz mi még kicsik vagyunk de nekünk is a fejecskéje egy héttel nagyobbnak felel meg mint a combcsont de azt mondták minden ok csak én is mint ahogyan te aggódtam egy kicsit de így már teljesen megnyugodtam ha azt mondták minden rendben akkor ne aggódj te sem már nektek nincs sok és a karodba tarthatod üdv 15 hetes km
2010. márc. 31. 13:33
 8/12 anonim ***** válasza:
Miért lenne nagy a feje? Az én babámnak is 80 mm, igaz a comcsont 3-mal több, mint nálatok, de senki nem mondta, hogy 30 hetesen és 5 naposan ez sok lenne. Szép kerek feje lesz, ezt már 3 hónapja mondták. Na és? Ilyenkor már ne nézd a nagykönyvet, hagyj a babádnak némi egyediséget, légyszíves. :)
2010. márc. 31. 13:53
 9/12 anonim ***** válasza:

Az én babám mértei a következők voltak:

32 heti uh:

- BPD 90,6

- HC 314,7

- AC 306,6

- FL 66,2

- becsült súly 2500 g

36 hetesen már 100 volt a BPD !

A 32 uh-n a doki ledöbbent hogy ekkora a feje, annyit mondott atyaisten! Na gondolhatod, jól rámijesztett.

Rohantunk 4 D-re ahol még nagyobbat mértek !! a gép amit kiadott papíron az volt hogy koponya: abnormal! :( de a doki 45 percig nézte a babát, és azt mondta minden rendben!

Hálistennek így is lett, makkegészségesen 38-as fejkerülettel született, gyönyörű formás feje van.

Szóval nyugi!

2010. márc. 31. 14:14
 10/12 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

az én babám feje 4 héttel volt nagyobb az átlagnál

2010. márc. 31. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!