Súlyos, gyakori szédülés normális terhesség alatt, elsö trimeszter vége felé? Volt vkinek hasonló tapasztalata?
Jól mondja az első, okozhatja a vérszegénység =vashiány is), de az is, hogy a megszokottól alacsonyabb a vérnyomásod, különösen ez a hirtelen felállva megszédülsz helyzet utal rá. Lehet, hogy nem sokkal alacsonyabb, de a szervezetednek most ebben a másállapotban ez is sok, meg kell szoknia.
Nekem eléggé leesett a vérnyomásom az első trimszterben, őgy a 7-8tól a 15. hétig szenvedtem vele, egyszer-kétszer ájuláshatáron voltam. Sokat kell inni, mértékkel, de lehet kávézni is, nekem ajánlották is.
A vashiányodnak meg nézess utána, lassan ajánlott megejteni az első vérvételt. Az Elevitben van a legtöbb vas, én azért szedtem azt (vérszegény is vagyok), de lehet külön vaspótlót is kapni.
Amúgy a 15. hét környékétől nekem elmúlt, hozzászoktam az alacsony vérnyomáshoz, a vérképem is rendeződött. Remélem, nálad is így lesz! 22 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!