Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20. hetes első babás kismama...

20. hetes első babás kismama vagyok. A héten voltam nőgyógyinál és azt mondta, hogy egy héttel nagyobb a baba a kelleténél. Kicsit megijedtem, hogy nagy baj-e?

Figyelt kérdés

Azt mondta a dokim,hogy semmi gond ez előfordul,meg hogy oda kell figyelni most már hogy miket eszem.De hát kenyeret eddig is alig ettem,mostantól csak barna,ha eszem is.Tésztát minimálisat,cukrot csak reggeli kávéba.Csokit szeretem,de nem annyira mint terhesség előtt.Meg hogy sok gyümit meg zöldséget egyek...azokra is figyelek.

Csak apukám cukros és azt mondta a doki,hogy mivel sajnos ezek örökölhetők is,és egyébként is sok kismamánál előjön terhesség alatt a cukorbetegség,előzzük meg,hogy figyelek mindenre.Eddig is figyeltem,de azért most kicsit megijedtem...

Másnál is volt ilyen,hogy a bébije kicsit nagyobb volt az adottnál?Minden szűrésem tökéletes eddig,de első babás vagyok és minden új nekem.Kis biztatás jól jönne...

Előre is köszi.

2010. márc. 30. 16:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha minden mérete egyformán egy idősebb baba méreteivel megegyező,akkor nincs semmi gond az égvilágon! Baj akkor lenne,ha csak egy-két méret lenne KIMAGASLÓAN eltérő. (De azért van tűréshatár.) Ebből amit itt leírtál úgy tűnik,hogy nálatok minden rendben! Gratulálok a babádhoz,és nyugi! :)
2010. márc. 30. 16:30
 2/11 anonim ***** válasza:
Erre csak azt tudom mondani,hogy bár jó az óvatosság,de azt is jó ha tudod,hogy a doki csak megközelítőleg tudja megmondani a babád korát. Lehet,hogy egy héttel elnézte.
2010. márc. 30. 16:30
 3/11 anonim ***** válasza:
Ezt akkora butaságnak tartom.Ha minden baba egyforma lenne klónok lennének:))Ez sokban függ a genetikától és nem azon múlik,hogy te miket eszel majd.Te milyen súllyal születtél?És a párod?
2010. márc. 30. 16:33
 4/11 A kérdező kommentje:

mind2en rendes súllyal születtünk...anyum is azt mondja,hogy ne izguljak nincs és nem is lesz gond.:)

hát remélem is.:)

2010. márc. 30. 16:43
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem mindig 2-3 héttel volt nagyobb az átlagnál. Ilyenekkel ne foglalkozz. Azt senki nem vette figyelembe, hogy Apuka 194 cm, a lányom valszeg magas lesz, az egyik szomszéd egykorú kislánynál több mint fél fejjel magasabb. A terheléses cukor vizsgálatra kiváncsi leszek nálad, nekem nem volt jó az érték, utána meg arra fogták, azért. vettem cukormérőt, mindig tökéletes volt a cukrom, úgyhogy nem tudtak tovább rémítszgetni. Ne aggódj ilyenek miatt.
2010. márc. 30. 16:44
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem se aggodj! 31 hetes vagyok es mar a 13. heti uh-on 3-4 nappal volt nagyobb, mint az atlag babak. A 21. hetre pedig minden merete egy 23 hetes magzatnak felelt meg. Ferjem 186 cm, kisfiut varunk, valoszinuleg nem lesz alacsony a kiscsavo. A lanyom most 2 eves, es a 2-3 evesekre valo ruhakat hordja, tobb, mint fel fejjel magasabb a szomszed kislanynal, akivel 1 napon szulettek.
2010. márc. 30. 17:03
 7/11 anonim ***** válasza:
Mi van ha nem nagyobb egy héttel csak elszámolta a heteket? :) Nekem is azt mondták, hogy óriási a fiam, vigyázzak, aztán egy teljesen átlagos 3 kiló 30 dekás legényke lett :)
2010. márc. 30. 17:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első terhességem kb. közepétől már minden uh alkalmával 2 héttel előbbre tartottak a babám méretei, mint a kora. Én is meg voltam ijedve,de felesleges volt idegelnem magam. A végén 4300 gr-al született meg, de az apukája is 4 kg. felett született anno. Ez genetika, ne ijedj meg. Nem tudom, hogy a csökkent kalóriabevitellel elérhető-e, hogy kisebb legyen a babád, de aggódnod felesleges. Az 1-2 hét semmit nem jelent, ahogy már előttem is írták. A lényeg a nyugodt, problémamentes terhesség. Jó babavárást!

2010. márc. 30. 17:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia.Nekem éppen az ellenkezője van kisebbnek mondják a babámat,épp ma tettem fel én is egy aggodalmas kérdést ezzel kapcsolatban és sokan írtak hogy nem lesz semmi baj ne aggódjak.
2010. márc. 30. 19:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Amikor állapotos voltam, ugyanezt a mondatot mondta nekem a dokim. És ugyanúgy bepánikoltam, mint te. Mint kiderült, feleslegesen. Egyébként az orvosok egy-két félresikerült mondattal (ami nekik fel sem tűnik), nagyon rá tudnak ijeszteni a kismamákra.
2010. márc. 30. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!