Sorra mennek tönkre a fogaim. Mit tehetnék, azon kívül, hogy szedek kalciumot és sok tejterméket eszem-iszom?
Szia! Ne keseredj el! Nemsokára Anya lesz belőled és te leszel a világ legboldogabb embere! Néhány rossz fog? Ne szegje kedvedet!
Én még csak most tudok majd eljutni fogorvoshoz, hogy a rossz fogaimat megcsináltassam, mert eddig nem tudtam megoldani a dolgot. Remélem, hogy minél előbb túl leszek rajta.
Naponta 2x1 Béres Calciumot szedek, kb a terhességem 25.-26. hete óta, szünet nélkül, nekem azért kellett, mert sokat rándult görcsbe a lábam és a dokim is javasolta, hogy inkább szedjem, mert a babának szüksége van a calciumra a csontfejlődése miatt és ha nem szedek eleget, akkor ugyis elveszi magának azt, ami kell neki. Zymafluort szoktam még szedni, naponta 1 szemet, hogy ezzel is próbáljam védeni a saját fogaimat.
A legjobbakat!
31 hetes, harmadik babát váró Kismama
szió!
szájvíz segíthet. a hormonok miatt megvaltozott a szadban a bacik allapota mennyisege, milyensege, ettol is romolhat a fogad, nem azert mert ababakivonjaakalciumot..
probalj ragozni, az is segithet valamennyire.
nekem terhesség nélkül is mentek tönkre a fogaim, hiábam ostam őket
előszőr is az inyakat kell erősíteni és sok nyers zöldséget rágcsálni
elvileg a sajt jó lepedékképződés lelen, ami azért fontos, mert a szennyeződésből és a nyál összetételéből lesz a fogkő amik tele vannak baktériumokkal, azok savat termelnek és marják a fogzománcot
közvetlenül gyömölcs evés után ne moss fogat, és fogmosás után picivel ne egyél gyümit, főleg almát ne, mert iylenkor puhább gyengébb a fogzománc és a kefe és a cukros savas ételek jobban dörgölik
sajt mellett az étcsoki is jó lepedék képződés ellen
valamint sokat kell öblögetni mentolos szájvízzel
fogfelépítő fogkrémet ajánlatos használni
nálam fogfájás és fogínysorvadás ellen nagyon jót tesz az erős csípős chilli paprika, meg az erőspista, az ecet
gyulladás és vérzés ellen a teafaolaj
inni kell sokkalcium pezsgőtablettát és táplálék kiegészítők mellett olyan ételeket enni, amiben a fogvédő tápanyagok megtalálhatóak: tejtermékek, tojás, hal,
a bőrnek hajnak és körmöknek az olajos magvak tesznek jót
a csíkos bőrnek a zsíros kérmek és a masszázs, a bőrradír
a babáknak pedig az Elevit magzatvédő készítményt ajánlom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!