Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sorra mennek tönkre a fogaim....

Sorra mennek tönkre a fogaim. Mit tehetnék, azon kívül, hogy szedek kalciumot és sok tejterméket eszem-iszom?

Figyelt kérdés
2008. szept. 18. 19:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Ha hajlamos vagy a fogromlásra, akkor semmit nem tudsz tenni. Szedd továbbra is a plusz kálciumot, vagy kérj tanácsot a fogorvosodtól.
2008. szept. 18. 19:54
 2/7 anonim ***** válasza:
A dokim(fogaszat)es vedonom szerint sem jo ha sokaig szedem a kalciumot,nem is az a problema,vagyis nem biztos.Nekem pl. azt mondta egy honapban 10 napnal tovabb ne szedjem.Gyakrabban es jo minosegu fogkremmel tisztitsd a fogaidat,vagy kerd ki orvos tanacsat.
2008. szept. 18. 20:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Az én orvosom azt tanácsolta, hogy a napi 2 fogmosáson kívül minden étkezés után használjak szájöblítő vizet! Abból is van többféle, én dm-ben vettem, mert nem szeretem a mentolt, és ott a dm-márkás vaníliás nagyon bejött. :)
2008. szept. 18. 20:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A kalciumot csak 3-4 napja szedem, mert hetente fájdul meg valamelyik fogam. Eddig semmi gondom nem volt a fogammal(31 hetes vagyok), most meg hetente kell járnom fogorvoshoz. :( Már úgy el vagyok keseredve :(
2008. szept. 18. 20:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia! Ne keseredj el! Nemsokára Anya lesz belőled és te leszel a világ legboldogabb embere! Néhány rossz fog? Ne szegje kedvedet!

Én még csak most tudok majd eljutni fogorvoshoz, hogy a rossz fogaimat megcsináltassam, mert eddig nem tudtam megoldani a dolgot. Remélem, hogy minél előbb túl leszek rajta.

Naponta 2x1 Béres Calciumot szedek, kb a terhességem 25.-26. hete óta, szünet nélkül, nekem azért kellett, mert sokat rándult görcsbe a lábam és a dokim is javasolta, hogy inkább szedjem, mert a babának szüksége van a calciumra a csontfejlődése miatt és ha nem szedek eleget, akkor ugyis elveszi magának azt, ami kell neki. Zymafluort szoktam még szedni, naponta 1 szemet, hogy ezzel is próbáljam védeni a saját fogaimat.

A legjobbakat!

31 hetes, harmadik babát váró Kismama

2008. szept. 18. 21:08
 6/7 anonim ***** válasza:

szió!

szájvíz segíthet. a hormonok miatt megvaltozott a szadban a bacik allapota mennyisege, milyensege, ettol is romolhat a fogad, nem azert mert ababakivonjaakalciumot..

probalj ragozni, az is segithet valamennyire.

2008. szept. 19. 11:25
 7/7 anonim ***** válasza:

nekem terhesség nélkül is mentek tönkre a fogaim, hiábam ostam őket

előszőr is az inyakat kell erősíteni és sok nyers zöldséget rágcsálni

elvileg a sajt jó lepedékképződés lelen, ami azért fontos, mert a szennyeződésből és a nyál összetételéből lesz a fogkő amik tele vannak baktériumokkal, azok savat termelnek és marják a fogzománcot

közvetlenül gyömölcs evés után ne moss fogat, és fogmosás után picivel ne egyél gyümit, főleg almát ne, mert iylenkor puhább gyengébb a fogzománc és a kefe és a cukros savas ételek jobban dörgölik

sajt mellett az étcsoki is jó lepedék képződés ellen

valamint sokat kell öblögetni mentolos szájvízzel

fogfelépítő fogkrémet ajánlatos használni

nálam fogfájás és fogínysorvadás ellen nagyon jót tesz az erős csípős chilli paprika, meg az erőspista, az ecet

gyulladás és vérzés ellen a teafaolaj

inni kell sokkalcium pezsgőtablettát és táplálék kiegészítők mellett olyan ételeket enni, amiben a fogvédő tápanyagok megtalálhatóak: tejtermékek, tojás, hal,

a bőrnek hajnak és körmöknek az olajos magvak tesznek jót

a csíkos bőrnek a zsíros kérmek és a masszázs, a bőrradír

a babáknak pedig az Elevit magzatvédő készítményt ajánlom

2008. szept. 25. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!