Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 91 napos magzat az hanyadik...

91 napos magzat az hanyadik hét? Adókedvezményt nem értem

Figyelt kérdés
Családi adókedvezményhez kell majd igazolást kérnem.Hanyadik hét az?Nekem ez bonyolult.A magzat méretei alapján 14+2hetes vagyok.utolsó menstuációval számolva egy héttel kevesebb.Orvoshoz 2hét múlva megyek,viszont a munkaügy szólt hogy ebben a hónapban adjam le a papírt!
2016. febr. 9. 17:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Benne van az igazolásban hogy a FOGANTATÁSTÓL számított 91. nap!!!!! Szerinted ez mit jelent? Nem is adott előbb a Szendrei doktor úr igazolást! Had ne én legyek már a hülye... Sőt a 91 nap se úgy van számolva az igazolásomon, ahogy te mondod... Ez szerepel az igazolásomban: Utolsó menstruáció ideje: 2015.06.15.

FOGAMZÁS IDEJE: 2015.06.30.

FOGAMZÁSTÓL SZÁMÍTOTT 91 nap: 2015.09.29.

Szülés várható időpontja: 2016.03.23.

2016. febr. 9. 20:40
 12/13 anonim ***** válasza:
Amit odaadsz a könyvelődnek abba is szerepel ZÁRÓJELBEN. Ezek szerint te adó csalást követtél el, mert előbb vetted fel a 10 000.- mint lehetett volna. A 10 000 darab hónapra is jár, így ha te pont bele csúsztál a fogantatástól számított 91. napba mint én már arra a hónapra megkapod.
2016. febr. 9. 20:43
 13/13 Vilcsianyuja ***** válasza:

1. Az szja-törvény szerint valóban a fogantatás időpontjától kell számítani a 90 napot, vagyis két héttel később indul a 90 nap, mint a terhességi kor számítása.

2. Az én orvosom nagyon bután nézett, mikor kérdeztem tőle, hogy miért a terhességi kor szerint számítva adta az igazolást. Elintézte annyival, hogy ő így szokta. Mivel viszont két napot is tévedett a káromra, pont átestem a következő hónapba, így is, úgy is attól járt volna, úgyhogy nem vitatkoztam.

3. A férjem a NAV-nál dolgozik. Mikor leadtuk az adóelőleg nyilatkozatot a magzati adókedvezményhez, szépen kitöltve, nem fogadták be az igazolás nélkül, kérték az EREDETI orvosi igazolást! Tajtékoztam itthon, mondom, akkor ezeknek a hülyéknek küldjem be a saját tájékoztatójukat, hogy az az igazolás az enyém és senki másé??? És mi jogon küldözgetik az én igazolásomat valami másik városba, és mi a garancia, hogy azt én visszakapom? Végül a férjem rámpirított, hogy ő nem fog szembemenni a hülyeség árjával a nagyhatalmú bürokraták ellenében, úgyhogy odaadtam a nyilatkozatot, és vissza is kaptam csodák csodájára. Na akkor most érdemes vitatkozni a munkáltatóval, ha kéri azt a nyamvadt igazolást? Be kell mutatni, hogy megnyugodjanak, nem vagy hülye, mert azért ők is szeretik védeni magukat, hiába van előttük a nyilatkozat, ami alapján a munkavállalót terheli minden felelősség, ha a nyilatkozat nem valós tényeken alapul.

4. Ha te nem tudod beszerezni időben az igazolást, akkor majd egy hónappal későbbtől fogják számfejteni, ezen már ne sz...ják össze magukat. Majd az egy hónapra járó kedvezményt vissza tudod igényelni a bevallásodban. Ahhoz úgyis kell az igazolást látni, hogy a te dokid éppen hogyan számolja a 90 napot. (Lehet, hogy azóta azért már a dokikat is felhomályosították, hogyan kell kiállítani az igazolást, az én esetem majdnem 3 éve volt.) Meg nekik a leadást követő első kifizetésnél kell ezt figyelembe venni, nem kötelezi semmi őket arra, hogy kötelező jelleggel érvényesítsék számodra az adókedvezményedet. Mi van pl, ha nem is akarnád igényelni az adóelőlegedből?

2016. febr. 9. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!