Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vesztettek el barátot, barátnő...

Vesztettek el barátot, barátnőt onnantól kezdve, hogy jött a baba?

Figyelt kérdés

Arra a szituációra gondolok, amikor közel azonos korú, évek óta jó barátok közt megszakad a kapcsolat, mert az egyiküknél jön a baba....leírva képtelenségnek hangzik, de sajnos ezt érzem. Úton a kisbabánk és azt hiszem, elvesztek pár barátot. Pedig direkt figyelek, hogy ne csak a terhesség és a gyereknevelés legyen a téma, és keresem is a társaságukat, de kezdem nagyon lepattintva érezni magam. Elfogadom, ha ez az élet rendje, szűkül a közös érdeklődési kör, csak azért fáj, sok éves barátságok voltak ezek :( Leginkább egyik barátnőmnél érzem ezt, neki se kapcsolata, se gyereke, se magánélete, szegénynek nehezen megy (hosszú sztori, nem is ez a lényeg). Látszólag örül, de ritkán keres, ritkán érdeklődik felőlem, visszahallom másoktól, hogy a terhességemet pedig kifejezetten méltatlankodva fogadta...

Törvényszerű volt nálatok, hogy az ilyen barátságok megszakadnak, hiszen nagyon más irányba tart most az életünk?

2016. febr. 8. 16:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Elveszítettem én is egy legjobb baràtnôt (6-7 év barátság). Több dolog miatt alakult így: kezdeti lelkesedése alább hagyott, egyre ritkábban keresett a szülés után, mindig én hívtam, szerveztem csajos esti összeülôs estéket, beszèltem is vele errôl, de nem változott, hetek alatt egyszer beszéltünk telefonon, majd 2-3 havonta találkoztunk személyesen.

Végül meghalt váratlanul apukám ôsszel (második babánkat várom) és amikor ott sem jelent meg benne, hogy személyesen eljöjjön hozzám (30perc kocsival) vagy a temetésre (nem ér rá), ott végleg feleszméltem, hogy ez már nem barátság..

Kérdésére normálisan megírtam, hogy mit érzek, erre még ő sértődött meg, hogy "ezek után már ő is másképp látja a kapcsolatunkat", tehát normálisan beszélni se tudtunk már egy helyzetről..

2016. febr. 8. 19:23
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nem is pont ez van most, de hasonló. Egy nagyon jó barátnőm volt, ő már úgy ismert meg, hogy volt gyerekem, de nem olyan pici, már három éves volt akkor. Nagyon sok évig voltunk barátnők, amikor úgy döntöttünk a férjemmel, hogy jöjjön a tesó. A terhesség tényének még a barátnőm is örült, viszont onnantól kezdve, hogy ez bizonyos fizikai akadályokat jelentett a számomra, valahogy elkopott mellőlem. Egyszerűen nem érti meg, hogy sokkal hamarabb elfáradok, hogy nem tudok vele egész nap jönni-menni, hogy nem tudok vele hajnali kettőig csacsogni. Legutoljára akkor találkoztunk, amikor feljött hozzánk este hatkor, és hajnali kettőkor, már a finomabb jelzések után kerek perec megmondtam (szerintem nem bunkón), hogy ne haragudjon, de most már szeretnénk lefeküdni, mert nem bírok már ilyen sokáig ébren maradni, a férjem meg megy dolgozni másnap. Ez volt másfél hónapja, azóta nem keres, ha én keresem, akkor meg két mondatban lerendez azzal, hogy ő nem ér rá, neki dolgozni is kell, őt nem fizetik azért, hogy otthon legyen.

Most ott tartunk, hogy bármikor jöhet már a baba, és igazából nem tudom, hogy szóljak-e majd neki, vagy se. Mármint anno ő kérte, hogy amikor megyünk a kórházba, akkor mindenképpen hívjuk fel, de most úgy vagyok vele, hogy nem hiszem, hogy külön értesítem. Majd ha megszületett a baba, úgyis kiírom a közelebbi ismerősöknek (igen, tudom, fúj, facebook, senki nem használja ilyesmire, csak én, nem érdekel, ez ingyen van, mindenkit végigtelefonálni, vagy kör-sms-t írni viszont pénzbe kerül), legalább lesz még egy oka megsértődni.

2016. febr. 8. 21:26
 13/19 anonim ***** válasza:
erről még a Suttogó titkai c könyvben is szó van
2016. febr. 8. 21:31
 14/19 florszi ***** válasza:
én igen. Terhes lettem és egy kedves barátnőm féltékeny volt,hogy nekünk baba lesz meg minden rossz időszakot átvészel a kapcsolatunk és amikor kdierült h babás vagyok rányomult a páromra.. na nekem se kellet több mondtam neki arra van az ajtó. Azóta sem jön. De viszont lett erősebb barátságom is. Egyik barát nőmnek sajnos nem lehetett gyereke mivel rákos volt a méhe, és kikellett venni neki :( Ezért tök rossz volt,hogy haza jött rá 2 hónapjára meg terhes lettem. alig mertem elmondani neki, de örült meg nem is vagyis örült ,hogy lesz csak szomorú volt hogy neki nem lehet holott annyira szeretett volna :( és ezért iyekeztem bele vonni a terhességembe és a pici életébe is és az ,hogy mondjuk napi szinten találkozik vele akkora boldogsággal tölti el,hogy jól esik hogy boldog legalább kicsit is.
2016. febr. 9. 01:23
 15/19 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is irták.... velünk is így volt, a baráti társaságban nekünk lett először babánk, rádaásul veszélyeztetten nem mozdulhattam ki, így hirtelen eltűntek... a barátnők is.

Nem fogták fel hogy miért nem megyünk ki esténként bulizni.

Plusz a barátnőmnek volt egy abortusza s féltékeny volt.

Néha néha irogatott, meg eljöttek babalátogatóba de ennyi. Mondjuk akkor voltak ők egyetemisták így valahol érthető hogy teljesen másfele vitt minket az élet. Most megint összehozott a sors, ahogy "felnőttek" ők is, pl. elköltöztek otthonról, babát terveznek, s most már értik hogy miről van szó :D

2016. febr. 9. 10:39
 16/19 anonim ***** válasza:
Eddig nem érzek ilyesmit, de szerintem nem is fog megtörténni.
2016. febr. 9. 13:40
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen sajnos nálam is ez van.. fiam 1,5 éves,pocaklakó 18 hetes. Ahogy terhes lettem egyre jobban eltávolodtak tőlem. Sokan úgy voltak hogy ők biztos nem szülnének ebbe a világba...22 voltam 1.nél és most 24 vagyok. A családomnak élek és anyukákkal beszélgetek leginkább. Ha szeretnél beszélgetni irj nyugodtan :)
2016. febr. 10. 09:52
 18/19 anonim válasza:

Igen. A baráti körben mindenki "eltávolodott" mikor megszületett a fiúnk. Aztán akinek azóta gyereke lett, azzal újra összejárunk. De akinek nincs, az olyan szépen kimaradt az életünkből, hogy jaj. Pedig én hívtam, de valahogy mindig akadt "érdekesebb", fontosabb elfoglaltság... Ez van.

A jó hír: a gyerek viszont egy csomó új ismerőst/barátot hoz. Én a mai napig összejárok egy anyukával, akit kismama tornán ismertem meg. Fiaink közt 2 hét van, férjeink is jól elvannak együtt, szóval ez viszont nem rossz!

2016. febr. 19. 16:20
 19/19 anonim ***** válasza:
Kezdem úgy érezni, hogy ez nálam is meg fog történni, pedig nem hittem volna. Bánt....:(
2016. máj. 4. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!