Ciki kérdés. Szülőszoba, vajúdás pisilés?! Többi lent
Aki szült már, tudna nekem írni tapasztalatot?
Pl több órás vajúdás közben már pisilni kell a szülőágyon, de közben szívód a gázt(tehát kicsit kómás vagy) Szóltatok a szülésznőknek? Hogy hoppá vizelni kell, vagy erre nem volt idő és az ágyra sikerült?
Ez ilyenkor ciki?
Vagy ekkor mi a teendő? Ha már nyom a baba akkor is előfordul a pisilés?
Ahol én szültem, ott nem lehetett mászkálni (bár nem értem, hogy mért nem, hiszen nem volt probléma). Mikor egyszer bejött a szülésznő szóltam neki, hogy kell és hozott egy ágytálat. Szülés után is ágytálba kellett volna, de nem ment, így katétereztek.
Mondjuk szerintem kórház és szülésznő függő. Lehet, hoyg nem csinálnak belőle gondot, főleg ha "nem vagy magadnál", míg máshol Brinhilda főnővér leordítja a fejed, ha véletlenül becsúszik.
Én nem engedtem a beöntést, ebben így egyeztünk meg az orvossal rögtön az elején.Emlékszek, amikor már nyomtam, azt mondta az orvos, "ne törődj semmivel, csak nyomj!" Tehát jöhet (és jön is) ott minden, de nekik ez nem tűnik fel, nyugi.
Egyébként mivel 18 órát vajúdtam, evidens volt, hogy iszok.Enni tényleg csak kekszféléket ettem, azt is keveset, mert úgy fájt, hogy minden érdekelt, csak pont az evés nem.
Szerintem beszéld meg az orvosoddal, hogy hogyan szeretnéd a pisilést.Ha nem muszáj, nem kell katéter vagy ágytál.Ha minden rendben van, azt csinálsz vajúdás alatt amit akarsz.
Az elso gyerekkel otthon vajudtam, az elejen meg votlam pisilni ketszer, utana mar nem, de nem is volt baleset. Pedig en nagyon sokat ittam, de folyt rolam a viz, ugy izzadtam, mint soha korabban. A tolofajasoknal mar a korhazban voltam, nagyreszt a zuhanyzoban, akkor egyszer ugy ereztem, hogy pisilni kell, de hiaba ultem a wc-n nem jott semmi. Szules utan viszont rohantam pisilni.
A masodik gyereknel oxitocint kaptam, elvileg fekve kellett volna vajudnom, de pisilni mehettem, egyszer kellett csak es akkor meg nem a finaleban voltam. Akkor is engedtek, hogy igyak, csak en nem mertem, mert hanyingerem volt.
A gyerek elakadt a szülőcsatornában. Először nem tudták a pontos okát, viszont attól félve, hogy a feszítéstől esetleg eldurran a hólyagom, egy pár centis katéterrel az orvos csapolgatta ki a vizeletet. Egyben helyet is csinált. Utána vákuumoztak.
Szülőszobán tényleg nem foglalkoznak vele, eleve sok mocsokkal jár. A vér, magzatvíz, széklet, vizelet ott mindennapos dolog. Aki finnyás, az úgysem választ ilyen szakmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!