Szerintetek hány hetes kismama vagyok?
Akik egész hamar mennek el ultrahangra, (hüvelyire), azok sem felelőtlenségből teszik azt. Tehetik kíváncsiságból, izgatottságból hogy tényleg-e, vagy pont, hogy jogosan, felelősségteljesen, mert van, akinek nem mindegy, hogy hogyan viselkedik, él a továbbiakban terhesen. (Pl. én veszélyes munkakörben dolgozom, nem gondolom magam felelőtlennek azért, mert 5 hetesen mentem el dokihoz, aki megállapította a terhességet, és ezzel az igazolással aztán a munkahelyemen el tudtam-tudom kerülni a veszélyes helyzeteket, sejtkárosító vegyszerekkel is dolgoztam anno) Van, akinek a terhesség megállapításától fontos, hogy gyógyszert szedjen a megmaradás érdekében, van, akinek nagyobb az esélye a méhen kívüli terhességre, és szeretne meggyőződni arról, hogy jó helyre ágyazódott be a petezsák.
Fentebb írtam, hogy valahol mindegy, hogy hány hetes terhes vagy, így, hogy mások belinkelték egy előző kérdésedet, feltehetően négy, de inkább 5hetes terhes lehetsz. (Clearblue digital 1-2 hetes terhességet mutatott 01.27-n!) Ha abból a szempontból kérdezed, hogy vajon a korábbi, védekezés nélküli aktusból származhatott-e a baba, akkor a fentieket figyelembe véve, nem a válasz. Más korábban írta, hogy habár lórúgás a hormontartalma a sürgősséginek, nem korlátlan a hatalma, 85%-os eséllyel szünteti meg az aktuális terhességet, tehát még az sem tökéletes fogamzásgátló, később pedig csökken a hatása.
A tablettás vérzéstől számold a mensidet, de szólj a nődokinak, hogy volt egy sürgősségi tabletta szedésed, a teherbeesés előtt nem sokkal. Ha nagyobb lenne a terhességi korod, akkor az ultrahangon ki fog derülni, mint az első válaszomban is írtam, az ultrahangon látott méretek alapján korrektebben meg tudják becsülni a terhesség korát. Van táblázat is erre, hogy hány mm-s a CRL hány hetes+hány naposan átlagosan, és egy átlagos egészséges embrió a 12. hétig e szerint fejlődik, később jönnek elő majd a méretbeli különbségek.
Szóval nem mond hülyeséget senki, aki nőgyógyászra bízza a terhesség korának megállapítását, az a tuti. ;)
És végül, de nem utolsósorban Gratulálok!
Szia, te tudod, és sok sikert.
Az ultrahang pár hetesen fontos, miattad is. Én is voltam, 14 hetes vagyok most, és nem mutugattam Facén egy képet sem.
De fontos a méhen kívüli kizárása miatt, amiatt, hogy a baba hol tapadt meg. Megnézi a doki a méhed, petefészkeid, hüvelyed. A baba méretét. Jó esetben már van szívhang is (6. hét körül). Kapsz igazolást, ezzel mehetsz védőnőhöz, bár ez még ráér.
És innentől védett vagy a munkahelyen is, ha bejelented. De ha az orvos nem erősíti meg a terhességed, hogy élő, akkor hogyan jelented be?
Te félsz a hüvelyitől. :-)
Sok helyen még a 12. heti is hüvelyi. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!