Tényleg 2 db utazó táska / bőrönd kell a kórházba?
2 éve mikor én szültem akkor elég volt 1 is.
Amiben benne voltak a lényegek(papucs, köntös, hálóing, iratok, zokni, pohár, kanál, bugyi, betét, törölköző)
Másnap mikor megszületett a pici a rokonok be tudtak hozni még ami esetleg kellett...
De most több helyen olvasom h már kell 2 db. Egy a szülő szobára, egy a szobába ha már meg született a pici. Tényleg így van?
Miért pontoztátok le azt, aki nem vitt be a szülőszobára bőröndöt? :O Én 3 éve, és 1 éve szültem. 2 táskával mentem, mert egyikbe a baba cuccai (ruhák, pelus, popótörlő stb stb) voltak, másikban az enyémek (betét, bugyi, pizsi, stb stb).
Szülőszobára én semmit nem vittem be, zsepi volt a zsebemben, papucs a lábamon, hálóing rajtam.
Papírokat felvételkor elkérték és kitöltötték, beöntés utáni zuhany után pedig eltették a táskámba a törölközőt+tusfürdőt.
Aki a szülőszobára böröndöt / utazótáskát visz, abban mi van? :O
szerintem nem is az a lényeges, hogy bőröndben, sporttáskában vagy éppen kis szatyorban vannak a dolgok, hanem hogy tényleg praktikus külön pakolni a baba holmiját (pelus, törlőkendő, esetleg kis takaró, ha nem akarod pólyába tenni, textilpelusok), emellé akár ugyanabba a bőröndbe, de külön a saját gyermekágyra szükséges holmik (gyakorlatilag a normál kórházi holmik, plusz betétek, gátsebre valami, aki akar, stb.), és külön azt a néhány dolgot, ami a szülőszobára kell, amit a férj aztán haza is vihet: szőlőcukor, víz, zsebkendő, törlőkendő, hálóing (ha sajátban lehet lenni), stb.
Arról nem esett szó, hogy nem mindenki tud olyan közel szülni a lakóhelyéhez, hogy akár naponta ugrassza valamiért a férjet, ilyenkor még az is jobb szerintem, ha van pár utólag feleslegesnek ítélt holmi, mint ha valami hiányzik. Azon a klinikán, ahol én szültem, a nagypárna például alváshoz megfelelt, de hogy szoptatás közben nekitámasszam a hátam az ágy végében, ahhoz a legkevésbé sem, jól jött volna egy masszív nagypárna (más a direkt szoptatósra esküszik). Ha nem tu minden nap bemenni a férj látogatni, mert mondjuk otthon vigyáz a nagyobb(ak)ra, akkor ráadásul nem árt valami ennivalót is vinni, nálunk pl. zöldségféle egyáltalán nem volt a kórházi menüben (uborka pl.), a felvágottak gusztustalanok voltak, minimális margarin is jól jött volna az üres kenyérre..... Persze, nem jóllakni megy be az ember, de sokat javít a hangulatán, ha élvezni is tudja az ételt legalább valamennyire. Tehát néha egy harmadik csomag is szükséges lehet, az elemózsiával:)
nem
minek ?
kérdés mit akarsz bele tenni ???
pongyola hálóingek/pizsi papucs betét tisztálkodó szerek neked
a gyereknek spec nem kellet vinnem semmit
a hazamenés napjára egy rend ruha ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!