Tényleg 2 db utazó táska / bőrönd kell a kórházba?
2 éve mikor én szültem akkor elég volt 1 is.
Amiben benne voltak a lényegek(papucs, köntös, hálóing, iratok, zokni, pohár, kanál, bugyi, betét, törölköző)
Másnap mikor megszületett a pici a rokonok be tudtak hozni még ami esetleg kellett...
De most több helyen olvasom h már kell 2 db. Egy a szülő szobára, egy a szobába ha már meg született a pici. Tényleg így van?
Miért, a szülőszobára mi kell? Jó, hát ha valaki akar bevinni zenét, gyertyát, masszázsolajat, akármit, akkor talán, de ez azért nem egy bőröndnyi...
Nem emlékszem, hogy a szülőszobán bármi kellett volna...
A szülőszobára nekem az ég világon semmi nem kellett. Pontosabban az a bőrönd volt velem amivel szülés után az osztályra mentem.
Szüléshez ami kell, elfér egy szatyorban is, van a sima bőröndbe a többi cucc mellé.
Ha jól emlékszem én vittem vizet, szőlőcukrot (+csokit a férjemnek :D ), mobil töltővel együtt, másra oda nem volt szükség, hálóinget adtak.
Vagy veszel egy óriásméretűt :) Viccet félretéve,ahogy elgondolkodtam rajta,lehet,hogy én sem fogok elférni abban,amit szeretnék magammal vinni.
Inkább arról van szó,hogy mostanában egyre több praktikus(nak mondott), maximális kényelmet biztosító termék kerül a piacra.(csak egy példa: szoptatós párna)Az anyukák meg saját maguk dolgát megkönnyítendő,vesznek-visznek mindent.Ezzel nincs baj,valószínűleg én is arra törekszem majd,hogy minden kéznél legyen,hogy minél gördülékenyebben menjenek a dolgok.
A kisfiam születésénél (7 évvel ezelőtt) rengeteg dolog hiányzott,tiszta gyagyás voltam,minden nap eszembe jutott valami,ami kellett pluszban.
Igen ezt én sem értettem h miért kell kettő cucc. Csak több helyen olvastam..
De akkor marad az 1 bőrönd :)
Nem kell, csak célszerű azokat a dolgokat nem a bőrönd legaljára tenni, amik a szülőszobán is kellenek.
Az pedig, hogy Neked mire van szükséged a szülőszobán Te döntöd el, de oda semmiképp se kell egy bőröndnyi cucc még gyertyákkal sem.
Az, hogy 2 bőrönd kell, az túlzás.
Az viszont igaz, hogy érdemes kétfelé pakolni, hisz minek legyen veled már a gyerek pelenkája is a szülőszobán, amikor csak a gyerekágyas osztályon kell majd (már ha nem adnak vagy nem eleget a kórházban).
Nyilván az megy be rögtön két pakkal, aki úgy véli, hogy nem lesz lehetősége időben behozatni a másodikat. És azért kettővel és nem csak egy táskával, mert könnyebb a nővérnek, férjnek vagy bárkinek egy olyat feltúrni, amiben csak a legszükségesebbek vannak, ha te ágyhoz vagy kötve.
Szerintem felesleges túl sok cuccot vinni a kórházba (pl. szopipárna), mert alig lehet elférni (hacsak nem egyágyasba megy valaki, ott azért el lehet).
Én azt csináltam, hogy vittem, amit vittem, és otthon elő volt készítve minden, ami még kellHET, hogy a családnak ne kelljen keresgélni, ha szükségem lenne rá.
Amire viszont a legnagyobb szükségem volt, arra álmomban nem gondoltam volna: be kellett hozni nekem egy kempingszéket, mivel a császársebemmel nem tudtam felmászni a kórházi ágyra, így inkább ülni szerettem volna, de szék az nem volt...
Én 3x kettőbe pakoltam.
Most is úgy csomagoltam.
A gyerekágyra az ott szükségeseket ( ne a férjemnek kelljen összeszedni)
Szülőszobára csak egy pici táskát csomagoltam:
- nagy törölköző
- kis arctörlő
- nedves törlőkendő
- pzs
- iratok
zokni, bugyi, betétek (magzatvíz ha folyna)
- papucs, köntös----vajúdás alatti sétákhoz
- mentes, sportkupakos víz, szőlőcukor,
- férjnek papucs, póló (tőlünk kértek)
- férjnek energiaital
- üres nejlon zacsi ( a maszatos dolgoknak)
- 2 hálóing (vajúdás közben nekem egyszer megzatvizes lett) nálunk sajátban lehet lenni
- kis neszeszerbe tettem be a DM-ben kapható mini tudfürdőt, hajgumit
- fényképezőgép, aksi, töltő, telefon, töltővel...
Aztán ezt a táskát a férjem hazavitte (a köntöst, papucsot átdobta a nagy táskába) a többi mehetett haza...
nekem így nagyon praktikus volt, nem kellett a szépen összekészített nagy táskát összetúrni, mert vajúdás alatt minden hirtelen kellhet és az apukák izgalmukban nem találnak semmit :D
3x tapasztaltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!