Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek ez a hízás soknak...

Szerintetek ez a hízás soknak számít? 28. hét 12kg?

Figyelt kérdés

2016. jan. 29. 21:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem igen.Az egész terhesség alatt szoktak 10-12kgot mondani.
2016. jan. 29. 21:50
 2/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is sok, én terhesség alatti plusz 10 kg- ot tudom mint optimális. Én 26. héten járok plusz 1 kg-nál tartok.
2016. jan. 29. 22:01
 3/13 anonim ***** válasza:
Soknak sok,de normális semmibaj nincsen
2016. jan. 29. 22:02
 4/13 anonim ***** válasza:

Hááát, picit igen. Én most, 36 hetesen tartok ennyinél, és remélem, hogy több nem jön fel (úgyis fog...).

Az elsőnél nagyon sokat híztam, majdnem harminc kilót, hát nem kívánom senkinek... Nekem fel sem tűnt, valahogy nem láttam magam reálisan. Szenvedtem is utána eleget, hogy ledolgozzam, és sajnos teljesen azóta sem sikerült. Szóval szerintem kicsit figyelj oda az étkezésekre, tényleg jó szándékból mondom.

2016. jan. 29. 22:13
 5/13 anonim ***** válasza:
Hát én +11 kilóval mentem szülni. Nem vizesedsz?
2016. jan. 29. 22:36
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát ez alkalti/genetikai dolog is szerintem. Én 173/60 al kezdtem mindkét terhességem. Az elsővel 28.héten 14,5 kg volt rajtam, a vége +22kg lett. Kórházban lement 7 kg(gyerek és tartozékok), rá egy hétre 3, majd a gyerek 10 hetes korára még 6, azaz 16 kg, így ekkor 66 kg voltam. A magasságomhoz ez jó volt, de később leadtam a 6 kgt, így újra 60ról kezdtem. Most 25 hetes vagyok 7.5-8kg között tartok, pedig nagyon figyelek. Megnyugtat viszont, hogy leadtam az első után is (33 éves vagyok).

Itt egy kalkulátor, e szerint 11.3-15.9 kg közötti hízás normális az én Bmi-mel,vagyis elviekben a jelenlegi plusszom rendben van (az orvos, védőnő szerint is). A doki azt mondja a 9-12 kg hízást nem lehet mindenkire rávonatkoztatni, ő inkább 9-18 kg között mondja, ha már átlagot kell említeni. Teljesen más ha vékony, normál súlyról indulsz és más ha ducin.

A kalkulátor:

[link]

2016. jan. 29. 22:38
 7/13 anonim ***** válasza:
60kg-al estem teherbe,76-al mentem szülni (tehát az +16kg) és 64kg voltam mikor hazajöttünk a korházból.Szerintem több dologtól függ..
2016. jan. 29. 23:03
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A kérdés nem rólam szól hanem a barátnőmről. Ő aggódik, hogy sok a 12 kg. Gondoltam megkérdezek másokat is hátha meg tudom nyugtatni, hogy nem olyan vészes. Bár azért mondtam neki, hogy picikét figyeljen oda mert utána sokkal nehezebb lesz leadni. Nem vizesedik. A cukra is rendben van,meg alapvetően minden a legnagyobb rendben a terhességgel, babával.

Sajnos én nem tudtam ebben segíteni neki mert én a terhességem 36.hétében tartottam +12kg-nál. A vége nálam 15 kg lett, 40+5 hetesen mentem szülni, amiből 10 kg-ot hagytam a kórházban.

Ha magamhoz viszonyítom akkor talán sok a hízás, viszont szerettem volna tudni, hogy más kívül álló kismama/anyuka hogyan gondolja.

Köszi az eddigi válaszokat.

2016. jan. 29. 23:25
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem sok! Én majdnem csak fele ennyit híztam az egész terhesség alatt (6,5 kg), 61 kilóval mentem szülni a kiírt napján....
2016. jan. 29. 23:32
 10/13 anonim ***** válasza:
Kicsit sok, de nem olyan sok, a második trimeszterben híznak a legtöbbet a kismamák, mert vége a rosszullétnek és jön a kívánósság, a harmadikban már a baba nem annyira engedi a gyomrot teletömni és jön a gyomorégés. Szóval valószínűleg a nagy részén túl van. És tényleg olyan 10-18 a normál hízás.
2016. jan. 30. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!