Nagyon kívánom a gyümölcsöket! Tényleg ekkora gond ez?
Engem a szonográfus és a dokim tiltott le a túlzott gyümölcsevésről, amikor túl sok lett a magzatvizem a 18.heti uh-n. Mivel sosem nassoltam (csoki, ilyesmi), ezért ettől az egytől tudtak eltiltani, hogy csökkenjen a víz.
De én két marokra ettem a szőlőt, mandarint stb. egész álló nap. Mióta abbahagytam, nem híztam semmit és még mindig eszem naponta valami gyümit, csak nem tömöm magam velük.:)
33hkm
Persze, hogy egyél gyümölcsöt. inkább, mint sok műanyag vitamin tablettát.
Én napközben.eszem a gyümit, ess.minden este iszom kB. 3dl frissen facsart gyümölcslevet (narancs, kivi, grapefruit, citrom)
Sajnos bárki bármit mond a gyümölcsökben gyors felszívódású szénhidrát van. Ugyanúgy, mint a csokiban. Ezért az ismerősödnek igaza van. A gyors felszívódású pedig hirtelen megingatja a vércukrodat. Egyáltalán nem tesz jót.
Igazából nem az a kérdés, hogy eheted-e vagy gyümölcs = e a csokival, hanem az, hogy miért kívánod (mert ez csak tünete valaminek) és mit tehetsz az ellen, hogy egy jó kis szénhidrát hintába ültesd magad és a végére -esetleg, nem biztos - cukros legyél.
Ki kellene deríteni, hogy miért kívánod. A cukor vagy a vitamin tartalom miatt.
Egyél sok zöldséget, ha lehet az ételeket sűrítsed zabbal (akár meg is darálhatod, de lehet eleve zabpelyhet enni kásának vagy pl. anyukám használja főzelékekbe egészben.) Azokban van vitamin és keress (googleba beírod és rengeteg lehetőséget fogsz találni) lassú felszívódású szénhidrátokat. Lehet, hogy a kettő együtt csökkenteni fogja a kívánósságodat.
Egyébként a testépítők is esznek gyors felszívódású szénhidrátot. Főleg sport után, illetve az ún. csalónapjukon. Ha esetleg ilyen mélységig is érdekel az étkezés akkor szintén google: "leptin".
Addig is ha lehet a kevesebb szénhidrát tartalmú gyümölcsöket edd.
Egészséges babavárást :)
Hihetetlen, hogy egyesek a gyümölcsöt egészségtelennek nyilvánítják.
Természetesen annyi gyümölcsöt egyél, amennyi jól esik.
Sajnálom, hogy így érzed magad!
Bár nekem úgy tűnik, itt nem is a táplálkozásról van szó, hanem arról, hogy érzékenyen viseled a sok "besserwissert".
Készülj rá, hogy ha meglesz a babád, akkor sem lesz ez másként.
Ez olyan, mint a politika, "mindenki ért hozzá".
És mondja-mondja: miért így szültél, miért szoptatod? Miért nem, miért adsz rá sapkát, miért nem forgatod hasra, megsül az a gyerek, biztosan fázik, megbetegszik így, miért viszed friss levegőre, túl hideg van, miért nem altatod az erkélyen, miért adsz neki gyümölcsöt, miért nem? Stb.- stb.
Ennek sosem lesz már vége, de hidd el, itt az ideje annak, hogy függetlenítsd magad MINDEKI véleményétől, és azokéra adj, akikben megbízol, meg a saját elképzelésedre.
Amíg a saját orvosod nem mondja, hogy változtass az étkezési szokásaidon, addig ne tedd, és érezd jól magad a bőrödben!
Hát erre a testsúly figyelmeztetésre készülj fel. Egyszer egy nap háromszor hallottam.
Reggel korán a védőnőmtől. Párom velem volt, majdnem elröhögte magát, a védőnő kb. háromszor akkora, mint én.
Kicsivel később a céges orvostól, pont aznapra esett a céges vizsgálat. Este mentem a nődokihoz, na ő is előadta.
Oké, van rajtam terhesség előtti kb. 10 kg plusz. Az első 12 héten fogytam 4 kilót... És folyamatosan a súlyommal vannak elfoglalva. Mondanom sem kell, hogy a nődokim is túlsúlyos, a nővérkéje pedig még a védőnőmnél is nagyobb.
Tojd le az egészet, és érezd jól magad. Persze az ember odafigyel, hogy ne váljon a terhesség végére hatalmas dinnyévé, de ettől még jól kell érezzük magunkat a terhesség alatt.
Ez a baba, a mama és a papa érdeke.
En mindharom terhessegem alatt a gyumolcsoket-zoldsegeket kivantam. Az elso fiammal 10 kg-t , a masodikkal 6 kg-t (es mindket fiam 4 kgval szuletett) hiztam.
Most ikerbabakat varok, 21 hetes vagyok es eddig 4 kg-t hiztam.
Mondjuk en termeszetemnel fogva olyan fajta vagyok aki nem foglalkozik mas velemenyevel, egyaltaltan nem erdekel ,hogy ki mit mond (kivetel persze az orvosom es a vedonom). Te se foglalkozz masok velemenyevel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!