Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon kívánom a gyümölcsöket!...

Nagyon kívánom a gyümölcsöket! Tényleg ekkora gond ez?

Figyelt kérdés
A terhességem előtt nem igazán ettem gyümölcsöt max nyáron eper és dinnye télen banán.Most terhesen megveszek az almáért,körtéért,szőlő,kivi,igazából minden gyümölcsért.A minap egyik ismerősöm teljesen kiakadt hogy tele van cukorral es olyan mintha csokival tömném magam.Most akkor mi a helyzet ezzel?Én ezt nassol szivesebben nem a csokit.Bár a gumicukrot,rágót eléggé kívánom (rossz szájíz)
2016. jan. 25. 23:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%
Az ismerős hülyeséget beszél, ne is törődj vele, egyél nyugodtan bármilyen gyümölcsöt, csak az almát meg a többit, amit nem hámozol meg, alaposan mosd meg mielőtt megeszed.
2016. jan. 25. 23:25
 2/20 A kérdező kommentje:
Én még sose hallottam hogy egészségtelen lenne a gyümölcs.Azzal érvelt hogy ezt minden sportoló,tudatos táplálkozó és testépítő tudja.Bár pislogtam mivel egyik sem vagyok.Csak terhes.De ha csak csokit ennék meg pizzát az lenne a baj ;(
2016. jan. 25. 23:38
 3/20 anonim ***** válasza:
64%

Edd nyugodtan, de azért változatos táplálkozásra ügyelj.

Valószínű arra gondolt, hogy szénhidrát tartalmuk van. De a csokinál jobb, mivel ez lassan szívódik fel, tehát a szervezet jobban megdolgozik érte.

Gondolom nem testépítő akarsz lenni, úgyhogy ne aggódj csak mindent mértékkel.

2016. jan. 25. 23:47
 4/20 anonim ***** válasza:
83%

Tévedés, utolsó, a fruktóz gyors felszívódású szénhidrát.

Banánt, szilvát, szőlőt érdemes mértékkel enni, mert azoknak tényleg bika adag cukortartalmuk van.

Alma, körte, kiwi nem annyira probléma. Annyira figyelj, főleg kiwi után, hogy egy órán át ne moss fogat, mert a gyümölcssav felmarja a fogzománcot és ha rámész fogkefével, le is dörzsölöd.

2016. jan. 26. 00:24
 5/20 anonim ***** válasza:
77%

40 kg-ot fogytam normális étkezéssel és sporttal. Sokszor csak egy jó nagy adag gyümölcs volt a vacsorám. Azért csak lement a 40 kg! :)

Szóval egyél csak nyugodtan, ha kívánod!

2016. jan. 26. 05:59
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy hogy gyors vagy lassú felszívódású, nem sportoló akar lenni csak boldog kismama 😀 egyél amit megkívánsz! Nyilván azért ezt is lehet ésszel tenni! Jobb hogy gyümit kívánsz mintha sajtburgert!
2016. jan. 26. 07:15
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Valamelyest igaza van az ismerősödnek.

A gyümölcsök szénhidrátbombák, igen, adott esetben magasabb a cukortartalmuk mint a csokinak, és gyors felszívódásúak is, tehát pl. a görögdinnye, aminek nem olyan magas a cukortartalma, de majdnem víz az egész, abból irtó gyorsan felszívódik.

Nekem terhességi diabéteszem volt, a gyümölcsök egy jó része tiltólistás volt (szőlő, banán, datolya stb,), illetve amit meg lehetett (pl. alma), azt sem mindegy, hogy melyik napszakban.

De!

Ha Neked rendben a cukrod, akkor fogyaszd őket.

A 24. hét környékén van a cukorterhelés, akkor kiderül, hogyha baj, van, addig szerintem egyél, amit kívánsz, és ami jól esik.

A "mértéktelen evés" soha semmikor senkinek nem jó, nem terhesen sem, tehát azt kerülni érdemes amúgy is.

2016. jan. 26. 07:16
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyél nyugodtan annyi gyümölcsöt, amennyit csak akarsz, semmi bajod nem lesz tőle :) Amikor még dolgoztam, sokszor volt olyan, hogy munka közben semmi mást nem ettem, mint gyümölcsöt, mert az esett jól. Két alma, egy fürt szőlő, egy doboz málna és ribizli vegyesen. Én ezzel tök jól elvoltam egész nap.

A cukrom teljesen rendben van azóta is (most vagyok 36 hetes), 10 kg plusznál tartok, ami szintén teljesen rendben van, és a babával is minden oké.

2016. jan. 26. 08:59
 9/20 anonim ***** válasza:
Jajj lassan már nem lehet semmit enni....egyél nyugodtan gyümölcsöt, a babán, szőlő magasabb cukortartalmú azt mértékkel,de a többi teljesen megfelelő.Szénhidrátra is szükség van a babának is,pl az agy működéséhez is elengedhetetlen. Nyugodtan egyél amit szeretnél,nem kell zabálni,de ehetsz nyugodtan amit kívánsz.
2016. jan. 26. 09:07
 10/20 anonim ***** válasza:
Én meg pont a legédesebb gyümölcsöket ettem, nagyon kívántam őket. Tényleg magas a cukortartalma de legalább vannak benne vitaminok nem úgy mint a csokiban. Szóval nem hasonlítanám össze a kettőt.
2016. jan. 26. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!