Nagyon kívánom a gyümölcsöket! Tényleg ekkora gond ez?
Edd nyugodtan, de azért változatos táplálkozásra ügyelj.
Valószínű arra gondolt, hogy szénhidrát tartalmuk van. De a csokinál jobb, mivel ez lassan szívódik fel, tehát a szervezet jobban megdolgozik érte.
Gondolom nem testépítő akarsz lenni, úgyhogy ne aggódj csak mindent mértékkel.
Tévedés, utolsó, a fruktóz gyors felszívódású szénhidrát.
Banánt, szilvát, szőlőt érdemes mértékkel enni, mert azoknak tényleg bika adag cukortartalmuk van.
Alma, körte, kiwi nem annyira probléma. Annyira figyelj, főleg kiwi után, hogy egy órán át ne moss fogat, mert a gyümölcssav felmarja a fogzománcot és ha rámész fogkefével, le is dörzsölöd.
40 kg-ot fogytam normális étkezéssel és sporttal. Sokszor csak egy jó nagy adag gyümölcs volt a vacsorám. Azért csak lement a 40 kg! :)
Szóval egyél csak nyugodtan, ha kívánod!
Valamelyest igaza van az ismerősödnek.
A gyümölcsök szénhidrátbombák, igen, adott esetben magasabb a cukortartalmuk mint a csokinak, és gyors felszívódásúak is, tehát pl. a görögdinnye, aminek nem olyan magas a cukortartalma, de majdnem víz az egész, abból irtó gyorsan felszívódik.
Nekem terhességi diabéteszem volt, a gyümölcsök egy jó része tiltólistás volt (szőlő, banán, datolya stb,), illetve amit meg lehetett (pl. alma), azt sem mindegy, hogy melyik napszakban.
De!
Ha Neked rendben a cukrod, akkor fogyaszd őket.
A 24. hét környékén van a cukorterhelés, akkor kiderül, hogyha baj, van, addig szerintem egyél, amit kívánsz, és ami jól esik.
A "mértéktelen evés" soha semmikor senkinek nem jó, nem terhesen sem, tehát azt kerülni érdemes amúgy is.
Egyél nyugodtan annyi gyümölcsöt, amennyit csak akarsz, semmi bajod nem lesz tőle :) Amikor még dolgoztam, sokszor volt olyan, hogy munka közben semmi mást nem ettem, mint gyümölcsöt, mert az esett jól. Két alma, egy fürt szőlő, egy doboz málna és ribizli vegyesen. Én ezzel tök jól elvoltam egész nap.
A cukrom teljesen rendben van azóta is (most vagyok 36 hetes), 10 kg plusznál tartok, ami szintén teljesen rendben van, és a babával is minden oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!