Táppénzen lévő kismamák! Hogyan ne őrüljek meg az unalomba hónapokon át? Hogyan foglaljátok le magatokat?
Kedves Kérdező! Először szeretnék gratulálni, hogy volt annyi türelmed, hogy ki tudtad várni, míg a vérzés elmúlik. Másrészt szerintem tanuljál meg esetleg gombot felvarrni.
Nem tudom, hogy mennyi van még hátra a terhességedből, de ha ennyire nem bírod feltalálni magad akkor talán próbáld meg kipihenni magad, mivel ha megjön a babád akkor a fáradtságba fogsz beleőrülni.
Sokan vagyunk itt olyanok, akik ágyhoz kötve viselték a terhességüket. Jómagam 16 hetet feküdtem, de nagyon megérte. Rengeteget horgoltam, aludtam, és TV mérgezést kaptam, igaz én ki sem kelhettem az ágyból. A veszélyeztetett státusz pont azt szolgálja, hogy lassíts le és koncentrálj befelé, mert baj lehet, ha nem ezt teszed. Adja Isten, hogy innentől kezdve minden renden legyen és egészséges Babád szülessen nyugodt terhességből. Minden jót kívánok!
Nem vagyok táppénzen, de már csak heti két napot dolgozom. Ilyenkor ezeket szoktam csinálni, hátha valamelyik megtetszik neked is.:)
- múzeumba megyek, mindig van valami jó időszaki kiállítás
- sétálok egy nagyot a városban, közben iszom valahol egy teát
- moziba megyek, van a közelben egy nem hangos művészmozi
- együtt ebédelek dolgozó vagy nem dolgozó (pl. GYED-en levő) barátnőimmel
- a férjem úgy megy be dolgozni, hogy együtt reggelizünk egy reggelizőhelyen, azzal is telik a délelőttből
- könyvet olvasok (szoktam gyereknevelési és szépirodalmat is olvasni)
- könyvtárba megyek, ott olvasok
- elmegyek a Rossmannba, DM-be, egyéb kisbevásárlásokat elintézni a hétköznapokra
- filmet, sorozatot nézek (próbálj valami "addiktívet", pl. a Dokik, Jóbarátok, HIMYM)
- itthon mosom a babacuccokat (nekem ez már aktuális)
- szépítgetem a babaszobát (olyasmiket, amik nem fizikailag nehezek)
- most egy régiós nyelvet is tanulni kezdtem, mert GYED után majd jól jön
- nézelődöm a neten, hogy van-e még valami, ami kell a kelengyébe, ha igen, akkor esetleg megrendelem és érte megyünk a férjemmel (ő szereti az ilyesmit, érdekli)
33hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!