Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok a kombinált...

Mit gondoltok a kombinált tesztről?

Figyelt kérdés
Amit a 12. hét körül lehet megcsináltatni, vérvételből nézik, hogy van-e esetleg kromoszóma rendellenesség a babánál? 22 éves vagyok, sem az én családomban sem a férjemében nincs beteg gyerek, van értelme szerintetetk?

2016. jan. 24. 21:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is 22 voltam. Megcsináltattuk. Így voltunk nyugodtak. Egyikünk családjában sincs rendellenesség.
2016. jan. 24. 21:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Uh és igen. Vérvétel. Ez lemaradt.
2016. jan. 24. 21:41
 3/6 A kérdező kommentje:
A kérdőjel véletlenül került a mondat végére! :)
2016. jan. 24. 21:46
 4/6 anonim ***** válasza:

28 vagyok es megcsinaltattuk. A Down-szindroma egyebkent veletlenszeru, vagyis nem szamit, volt-e a csaladodban.

Nem bantuk meg, magas kockazat jott ki, volt amniom is. Egeszseges lett vegul.

Szerintem a legfontosabb azt tisztazni, hogy komolyan vallalnatok-e, ha beteg. Ha igen, akkor ne csinaltasd meg a vervetelt, csak a genetikai uh-t. Ha beteg, akkor is kell orvosi tamogatas a szules utanra, de az a kesobbi uh-kon is kiderulhet.

2016. jan. 24. 21:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Az első terhességnél megcsináétam, és mivel 35 voltam, elég nagy esélyt mutatott. A másodiknál nem csináltam meg, hanem helyette a Harmony tesztet végeztük el, sokkal megbízhatóbb az eredmény. És biztosra kiderült a neme is a 11-12 héten.
2016. jan. 25. 07:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Az ultrahangnak nagyon sok értelmet adok, a kombi tesztnek - főleg az itthoninak - nem. Az csak egy saccolás, besorolnak egy kockázati táblázatba, aztán vagy szerencséd van, vagy nem.

Én külföldön csináltattam a 12. hetest, mert éppen nem voltunk itthon. Nagyon alapos volt a doki, 1,5 órát voltam benn, mindent megnézett és megmért, ő egészségesnek mondta, de javasolta, menjek el a tesztre. Megcsináltattam, és annak az eredményét meg is kaptam, de ott néztek kromoszómát is, nem csak a többi feltételt (megvan-e az orrcsont, hány éves vagy, dohányzol el stb.) Plusz ugye ezt kézhez is kaptam, de ha jól tudom, itthon csak a II. genetikai után adják oda a leleteket, és a kettő alapján mondanak "ítéletet". Akkor meg kvázi "minden mindegy".

2016. jan. 25. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!