Magnerot vagy magnesii citrici szívódik fel gyorsabban? Melyik a jobb?
Eleinte magnerotot használtam. Aztán váltottam a másikra, gyógyszertárban azt mondták h a citrici olcsóbb meg jobban fel is szívódik.
Mikor mondtam a terhes gondozóba h mást szedek a nő kicsit húzta a száját, kérdem tőle h miért talán nem jó?
Azt mondta h hááát a magnerot gyorsabban felszívódik.
Tényleg így van? Most akkor melyik a 'jobb'?
A magnosolv szívódik fel leggyorsabban és abban van a legjobban hasznosuló mennyiségű magnézium, legalábbis az orvosom és a védőnőm ezt mondta. Így, én ezt szedem:)
33hkm
Mindkettő jól felszívódik, de a Magnerotban tényleg nincs túl sok magnézium. Az orvosok a citricit szokták általában felírni. Én először magnézoum-karbonátot szedtem, aztán citrátot, aztán orotátot (utóbbi van a Magnerotban). Most megint citrátot szedek. Poros, felolvadós formában kb. bármelyik sokkal jobban felszívódik. Magnosolvot nem szedtem, de sok ismerősöm nagyon dícséri, és elég belőle nekik 1, max. 2 tasak naponta.
A mg-citrát nekem a babavárás elején hasmenést csinált. Azt mondta az orvosom, hogy olyankor vissza kell venni az adagból, mert túl sok a szerevzetemnek. Ha pedig majd kell, akkor emeljem megint. Akkor váltottam mg-karbonát tartalmúra, azzal nem volt ilyen gond. Aztán mikor visszaváltottam, akkor megint volt hasmenés, én ebből arra következtetek, hogy a citrát jobban felszívódik (netes cikkek szerint ilyen szempontból kb. u.olyan jó a citrát és az orotát is, míg a karbonát jóval kevésbé szívódik fel).
Nézd meg, tapasztald ki, hogy neked melyik a jobb. Én már nem tudom megállapítani. Jóslózok akkor is, ha az egyiket szedem, akkor is, ha a másikat, teljesen random.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!