Táppénzre irattam magam mert kiderült, hogy terhes vagyok. Van más teendőm?
terhességgel csak akkor tud felvenni, ha van mar szivhang és ad errol papirt a nogyogyasz. addig mas indokkal tud felvenni tappenzre.
milyen munkat vegzel egyebkent? mert ha gyarban soron vagy, esetleg fizikai munkát vegzel, akkor ertheto a tappenz, de ha irodan csucsulsz akkor a ket veteles ellenere sem indokolt a tappenz. nem attol marad meg a baba, ha 5 perces terhesseggel otthon ulsz. amugy kivanom, hogy ezuttal egeszseges terhesseged es babad legyen!
Az irodai jellegű munka is lehet ártalmas, ha stresszes, tapasztalat. A stressz éppúgy árthat, mint a kismamának nem való fizikai igénybevétel.
Hadd döntse el a kérdező, mi a jó neki, két vetélés után én sem kockáztatnék. Valószínűleg egy után sem, vagy régen várt baba esetén. Nem ez volt a kérdés, menjen táppénzre korán vagy nem.
Kérdező! Ha 27-én még nem tud a nőgyógyász papírt írni a táppénzre vételről, tartsd magad háziorvossal táppénzen. Táppénzes papírt, ha jól tudom, tartós táppénz esetén két hetente szokták kiadni a háziorvosok, de függ attól is, munkahely miatt le kell-e előbb adni, vagyis neked érdemes-e előbb. Nálunk pl. következő hónapban nem fizetik még ki, ha a tárgyhó 20-ig nem ér oda.
Jól írták egyelőre 8-as kóddal vett fel a doki, de ha viszel papírt a nődokitól, már 9-est fog neked kiadni az egész hónapra.
Nekem a kismamák 27-én szokták magkapni a tp papírt. Érdeklődd meg mindenképp a munkahelyeden meddig kell leadnod minden hónapban, mert engem nagyon idegesít mikor hanyagok a kismamák, nem adják le aztán sipítoznka, hogy miért nincs pénz. Mondom nekik, hogy nem adták le időben. Ja jó, de akkor mikor lesz? MAJD!!!
Szóval csak precízen! (Egy HR-es)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!