Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magasnak számít a vérnyomásom?

Magasnak számít a vérnyomásom?

Figyelt kérdés

Terhességem előtt 120/70-75 volt a vérnyomásom. Miòta babát várok mindig kb 115/80. Most a 30. hétben vagyok és ma reggel a védőnő 130/80-at mért, azt mondta ez magas de még nem vészes. Nézett ott helyben egy vizelet fehérje tesztet az negatív lett. Azt mondta mérjük itthon a vérnyomásom, mert ha eléri a 140/90 -et akkor orvoshoz kell mennem. Megnézte a magzati szìvhangot is, arra ott nem mondott semmit,itthon néztem hogy a kiskönyvbe 170-et ìrt be. Eddig 145-150 körül volt. Ez nem sok? Éppen mozgásban volt, lehet attól volt magasabb?

Kicsit aggódom, mert a neten több helyen azt olvastam, hogy terhesen már a 120/80-as vérnyomás is magasnak számít és aggódom, hogy nehogy neki is emiatt legyen magas.

2016. jan. 14. 13:18
 1/5 Vilcsianyuja ***** válasza:
A 120/80 vérnyomás a tankönyvi középérték, úgymond maga a tökéletesség, terhesen mért lenne magas? Ki terjeszt ilyen hülyeséget? Tényleg a védőnőd által mondott 140/90, ahonnan már kezelni kell. Tényleg mérd otthon, az is lehet, hogy csak egyszeri volt ez a magas érték. Velem is volt ilyen, az első terhességem alatt valami 140 körül volt a felső érték, se előtte, se utána soha nem volt ilyen magas, se terhesen, se azon kívül. Otthon elkezdtem méregetni, soha nem volt gond utána. Van egy mérnök mondás erre. Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés :)
2016. jan. 14. 13:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Mindig alacsony volt a vérnyomásom 95/60,mióta terhes vagyok úgymond normalizálódott 110/70 de most 3 napja össze vissza ,egyszer magas egyszer alacsony. Kikeszitenek engem ezek a frontok,egyszer esik az eső egyszer süt a nap ma reggel esett a hó. Most mertem 130/80 volt,mint neked. A babám is lustább én is aggódok. De mérem folyamatosan és remélem nem lesz gond. 33 hkm
2016. jan. 14. 14:39
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Kaptam kölcsön vérnyomás mérőt, most megmértem itthon és 114/78 :)

Remélem a tiéd is visszaáll a normális értékre.

2016. jan. 14. 16:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Toxémiás terhességem volt, 140/90-nél kezdtek el gyógyszerezni, majd 145/95-nél befektettek a kórházba! A dokim azt mondta, a diasztolés érték megugrása az, ami bajt jelez! Igaza volt, mert másnapra brutálisan felment a vérnyomásom (200-ra), és megjelent a fehérje a vizeletemben. De ekkor már túl voltam a kiírt napon, úgyhogy megindították a szülést.
2016. jan. 14. 18:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Terhességi magas vérnyomásom volt (nem toxémia, mert fehérje nem volt a vizeletben), 140/90-nél még nem adott gyógyszert a doki, de ennél magasabbnál már adott volna.

(A 40. héten felszaladt 170/100-ra, akkor rögtön befektettek, és pár nap múlva megcsászároztak.)

2016. jan. 15. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!