25 hetes kismama vagyok. Hétfőn voltam védőnőnél és 130/80 volt a vérnyomásom ami elvileg nem magas mert 140 felett mondják magasnak, de nekem mindig 110 körül szokott lenni. Mit tehetek hogy ne emelkedjen a vérnyomásom?
Figyelt kérdés
2008. nov. 26. 14:57
1/3 anonim válasza:
A 130/80 tokeletes egy kismamanal, a 110-re nekem a doki azt mondta, hogy alacsony (kismama viszonylatban)
2/3 anonim válasza:
Lehet, hogy csak izgultál, siettél előtte...szóval először is mindenképp többször kéne ellenőrizni a vérnyomit. Ha a védőnőd nem annyira jófej, hogy hozzá bemenj hetente egyszer lévő terhestanácsadáson megméretni, akkor esetleg a háziorvos..de a legegyszerűbb ha veszel egy vérnyomásmérőt, digitálisat.
Amúgy meg sószegény diétát szoktak ilyenkor javasolni.
3/3 anonim válasza:
A vérnyomásnál mindig a / jel utáni érték a döntő, tehát a te esetedben a 80 nem magas, még nem terheseknél is azt mondják, hogy 90-ig jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!