Terhesen felfázásra kinek mit ajánlottak? Antibiotikumot?
Augmentint kaptam felfázásra, tele volt gennyel a vizeletem. Azt ugye tudod, hogy ezek baktériumok, amiket azonnal ki kell írtani? Sajnos egy húlyúti fertőzés ha nincs kezelve legalább akkora gondot okozhat, mint amik a hüvelyben lehetnek. (Vetélés, koraszülés) szóval ne aggódj a gyógyszer miatt, az orvosod tudja, mit lehet szedni és mit nem ha tudja, hogy terhes vagy.
A betegtájékoztató meg azt írja amennyiben lehetséges.. Hát ezt mindegyikre ráírják mivel terhesen csak akkor kell gyógyszert szedni, ha maga a betegség is árthat. Felfázásnál ez meg is van.
mivel a doki tudott róla, hogy terhes vagy, nem írt volna fel olyat, amit nem szabad. de nyilván a nődokidra hallgass, hiszen ő benne kell bíznod, írjon hát fel neked másikat. (bár én nem járnék és fizetnék olyanhoz/nak, aki bármi miatt leszid engem, akár a gyerekét, de ez személyes érzékenység kérdése)
nekem egyszer augmentint írtak, egyszer pedig nevigramont, mindkettőt a 2. trimeszterben. utóbbi gyorsabban hatott és jobban is tetszett a szedése.
31hkm
Nekem is volt terhesen húgyúti fertőzésem, én Aktil Duot kaptam rá (mondjuk soha többet nem akarok ilyet szedni, nekem nagyon durva gombám lett tőle). A babának nem ártott, legalább is az összes vizsgálat szerint minden oké vele, de a háziorvos is azt mondta, hogy ettől nem lesz baja, inkább attól lenne, ha a fertőzést nem kezelnénk.
Amúgy kétszer is kaptam antibiotikum kezelést terhesen (remélem több nem lesz, ezt az utolsó hat hetet már csak megúszom), a másodikat légúti megbetegedésre. Inkább ez, mint betegnek maradni, az sokkal veszélyesebb a babára nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!