Negatív hüvelyváladék mégis kapok antibiotikumot szüléskor, volt valaki hasonló helyzetbe?
39 hetes vagyok. Nem vették le a hüvelyváladékot, én meg úgy tudtam hogy igen de ma kiderült hogy mégsem. Az aszisztens mondta hogy kapok szurit azaz antibiotikumot szüléskor, mert így úgy tekintenek rám mintha pozitív lenne a hüvelyváladék.
Ez a szuri miért is kell? (Nem mondtak semmit)
Nem lesz bajunk tőle igaz? Ez miatt ugye nem császároznak? Bocsi a h*lye kérdésekért.
Hát ez szakmai hiba a részükről.
Valószínűleg a baba is fog kapni preventív antibiotikumos kezelést, mivel pozitívnak vélelmezik a baktérium jelenlétét.
Szülésznőmmel beszéltem most. Azt mondta kapok szurit vajúdás kezdetekor akkor még a baba is megkapja a méhlepényen keresztül és akkor ő nem kap születés után.
De köszönöm.
Éna zért kaptam antibiotikumos injekciót, mert elfolyt a magzatvíz, és hogy így ne kapjon valami fertőzést a baba.
Az hiba, ha nem veszik le a kenetet... 36 hetesen le kellett volna, hogy a szülésig ki tudjanak kúrálni ha kell.
Szuri azért kell, ha valami van a hüvelyedben, a babának ne legyen baja. Bajotok tuti nem lesz, olyat nem csinálnak, ami veszélyeztet titeket. Ha szurival megoldható, nem lesz császár.
Első gyermekemnél nekem streptococcus miatt adtak a szülés előtt az infúzióban antibiotikumot, a kislányom nem kapott születése után, csak ha emelkedett volna a crp.je, és feltételezte volna a fertőzést, és a kenete is pozitív lett volna. De alapból nem adtak neki.
Második szülésem programozott császár volt, a műtét miatt adtak antibiotikumot, szepszis megelőzése miatt, így antibiotikumot kaptam így is, úgy is. :) A babának nem árt.
E miatt nem császároznak, és nem hülye kérdés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!