Van itt olyan, aki nem rohant rögtön a dokihoz amikor terhes lett, mert már nem akart üres petezsákokt látni?
Én most 11 hetes km vagyok, előtte volt egy spontán vetélésem. Persze nem adtuk fel, néztük az ovulációt és megbeszéltük az orvossal, ha újra összejön a baba, minél előbb keressem. Teszt pozitív lett, viszont hasam görcsölt, így már 5 hetesen mentem az orvoshoz. Írt fel hormonokat, hasfájás elmúlt és 8 hetesen már szívmozgást láttam a monitoron! :)
Szóval, ha már volt vetélésed, mindenképp ajánlom felkeresni az orvost és ha ő magától nem ír fel gyógyszert, akkor kérd! ( pl. Duphaston) ártani, biztosan nem árthat!
Én bizony pont a korábbi üres petezsákos terhességem miatt rohantam a következővel az orvoshoz. Nem derült ki, hogy mitől vetéltem el, de mivel a sárgatest-elégtelenség ilyenkor benne van a pakliban, ezért rögtön kaptam progeszteronkészítményt. Ez a baba megmaradt és most várom a 2-dikat, szintén azonnal orvoshoz mentem ugyanazon okból.
A másik pedig a méhenkívüli terhesség, ilyen is volt a családban.
Szia!
Attól ,hogy nem mész egyből orvoshoz sajnos nem szünnek meg a problémák,hiába mész késöbb,lehet,hogy korábban kell kezelni. Szerintem vizsgáltasd ki magad,mert nem véletlen szakad meg a terhességed állandóan.Na és persze ezt lelkileg is nehéz átvészelni.Amugy és 8 hetesen mentem előszőr akkor már volt szivhangja,de ha baj van sajnos utánna is történhet probléma.Remélem sikerül a baba minnél elöbb.
39hetes
Nagyon köszönöm a sok választ!
Az első 6 hetesen (nem is fejlődött). A második spontán 6 nap késés után. A 3. a 9-en halt el, pedig anak már a szíve is dobogott. Az is messed ab lett.
Az üres petezsákot úgy értem, hogy látni, aztán gyere vissza, mert még nem tudunk semmit, aztán gyere megint, hogy dobog-e a szive...stb. Ezt nem akarom újra végigcsinálni. A harmadiknál 4 hetesen mentem, kaptam Duphastont, Utrogestant, szurit is és Aspirin protectet, mégis elhalt a baba. Mindent néztek nálam, kivizsgáltattam magam és mégis minden eredményem jó lett.
Azért gondoltam azt, hogy ha nincs semmi panaszom, a 8. hét előtt nem megyek dokihoz, hiszen ha meg akar maradni a baba, úgyis megmarad. Muszáj pozitívnak lennem. Viszont ha bármi van, azonnal rohannék. De kicsit attól is tartok, hogy a sok hüvelyi UH nem árt-e a babának? (Barátnőm így kapott el eg fertőzést, amitől elment a babája.)
itt egy link,nekem ez sokat segített a meddőségnél:) én regeltem rá:)) nem küldenek spameket, nem lett tőle nekem sem:)
itt van röviden a link
én örülök, hogy anno megtaláltam ezt az oldalt:)
hajrá hajrá:) ha esetleg kell még bármi, írj pirivit, vagy kérdezz, hátha az én módszerem neked is bejön! Sok oldalról közelítettem meg a problémát!
Szia, találtam neked valamit:
Belgyógyászati szemlélet
Mi abban hiszünk: mielõtt egy nõ kezelteti a meddõségét, szüksége van egy speciális belgyógyászati kivizsgálásra.
linkből a lényeg:
A diabetológia és endokrinológia határterületeire szakosodott orvosaink feltárják mindazokat a lehetséges anyagcsere-zavarokat, amelyek a nõi test hormonális mûködését kórosan befolyásolják.
A hormonális zavarok felelõssé tehetõk a meddõségért vagy a sorozatos vetélésekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!