12 hetes Kombinált tesztemet megnéznétek? Nagyon aggódom miatta. Köszönöm előre is. :- (
Kombinált tesztem aggódásra ad okot...így estére totál beparáztam, a dokimat meg holnap délután tudom hívni.
PAPP-A szint 470miu/L 0,27Mom
szabad B HCG szint 8,4Ng/ml 0,26Mom
Tarkóredő 1,4mm 0,93Mom
szűrés: negatív
Down 1:15000
s amiért aggódok :
Edwards-kór 1:380
szerintetek tényleg vészes az érték, vagy a negatív szűrés azt jelenti hogy egészséges a baba?
14 hkm
nagyon szépen köszönöm a megnyugtató szavakat....én is arra gondolok (fúúúúj) hogy ha beteg lenne a baba, akkor már nem lennénk 14 hetesek.
nem tudom miért kell iylen tesztet laikus kezébe adni? csak az aggodalmat keltik az emberben!
most beszéltem telefonon a laborral, azt mondták ha az van írva hogy negatív akkor ne aggódjak, ha valami baj lenne akkor százalékosan odaírnák....
remélem tényleg nem lesz gond!
Nyugodj meg, nem rossz az eredményed. Az a lényeg, hogy negatív.
1:250 érték alatt lenne pozitív, de Nálad nincs ilyenről szó! Sőt, az 1:250-hez is "csak" azt jelenti, hogy 250 ugyanolyan értékkel rendelkező kismamából mindössze egynek beteg a baba. A többi 249 makkegészséges! :)
A Te babád teljesen egészséges, jól érzi magát a pocakodban. Ez mind csak szűrővizsgálat. Ettől függetlenül úgy gondolom, hasznosak, de nem kell nagyobb jelentőséget tulajdonítani nekik, mint amit érnek.
Nagyon boldog babavárást Neked!
28 hetes kismama
( nekem a 16 hetes AFP lett vészesen alacsony, 0,7-2,5 közötti az érték, nekem 0,47 lett, szóval rossz lett, küldtek genetikára, ahol megállapították, hogy a kislányunk teljesen egészséges! )
köszönöm a megnyugtató szavakat. sajna egy laikus nehezen értelmezi mi mit jelent....de rmeélem nem én leszek az az egy akinek beteg a babája. :-(
neked is jó babavárást és jó egészséget.
Nekem Down kórra volt 1:230 eredménnyel pozitív, ráadásul nekem más vérleletek is DOWN kórra utaltak (16 hetesen alacsony AFP, dupla HCG érték). Csináltattam amniot, mert nem mertem kockáztatni, már volt egy nagyobb gyermekem. Kiderült, makkegészséges. A "vicces", hogy a genetikai tanácsadóban meg alig akarták megcsinálni mindezek ellenére az amniot, mivel hivatalosan csak 1:150 számít pozitívnak.
Ennek ellenére én nem bántam meg, hogy bevállaltam a kromoszóma vizsgálatot, mert rettenetesen ideges voltam. De az is biztos, hogy olyan aránnyal, mint a Tied, egy percig sem izgattam volna magam... Az a lényeg, hogy negatív, nyugodj meg, minden rendben lesz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!