Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerterhességnél mennyire...

Ikerterhességnél mennyire lehet hinni a kombinált teszt eredményének (12 hetes)? Megnéznétek?

Figyelt kérdés

PAPP-A szint: 2540.00 miu/L 1.00 MoM

Szabad ß-hCG szint: 54.00 Ng/ml 1.40 MoM

Tarkóredő vastagsága (NT): 1.70 mm 1.11 MoM

Tarkóredő vastagsága (NT): 1.80 mm 1.20 MoM

A szűrővizsgálat eredménye: negatív

Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 11 000

Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: 1 : 44 000

Megjegyzés:

- Ikerterhesség esetén a kockázat számítása, a jelzők ikerterhesség esetén elvárt eloszlására alapozottan történik.

Sokan mondják hogy ikrek esetén sem ez sem az AFP nem igazán érzelmezhető és megbízható. Szerintetek? Nekem ez nagyon jó eredménynek tűnik, ennyit is tévedhetnek?

2010. márc. 11. 11:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyok orvos(egyébként őt kérdzted?)de szerintem teljesen jók az értékek:-)Gratulálok az ikrekhez:-)
2010. márc. 11. 11:57
 2/10 A kérdező kommentje:
Most kaptam meg, délben nem akartam emiatt zaklatni, du felhívom majd, csak kíváncsi vagyok tapasztalatokra, véleményekre mástól is. Köszi
2010. márc. 11. 12:41
 3/10 LN09 ***** válasza:

Szia!

Én ikreket várok. A kombinált tesztnek hihetsz, majd az AFP lesz macerásabb. Az alapból sokszor fals eledményt ad, nekem azt adott.

Az én AFP-m 10.51 lett, de azért mert ugye ikreknél ez mindig magasabb.

Majd úgyis kell menned genetikára, ott elmondják, hogy nincs baj, csak az ikerterhesség miatt felmennek az értékek.

Szóval ne aggódj! Ha az UH sem mutatott semmi eltérést, akkor nincs gond.

24 hetes ikres mami :)

2010. márc. 13. 20:33
 4/10 LN09 ***** válasza:

Jah, amikor mentem genetikai Uh-ra, akkor a doki ki volt akadva a dokimra, hogy minek kellett egyáltalán AFP ( genetikai Uh-on két orovs néz, mert hátha az egyik nem vett észre valamit... ). Vannak olyan kórházak ahol ikreseknél nem néznek AFP-t, mert fals eredményt ad.

Nekem ugyan néztek, de mondták, hogy 100%, hogy magas lett, igy nem is foglalkoztam vele.

NYUGI!!! :)

2010. márc. 13. 20:37
 5/10 anonim ***** válasza:
Én is ikreket várok, nekem a 12. heti szűrés eredmény szerint az egyik babánál 1:6375, a másiknál 1:10000-hez az esély a Down-kórra, nekem erre is azt mondták, hogy teljesen jó. Az Afp-m viszont 11,36 lett, hát gondolhatod milyen ideges voltam, de hál Istennek azóta voltam pár ultrahangon és semmi gond nincs, úgyhogy ne aggódj szerintem rendben van ez az eredmény.
2010. márc. 14. 10:31
 6/10 anonim válasza:
Én is ikreket várok, 22-én lesz AFP, annak ellenére, hogy a dokim és a védőnő is megmondta nem megbízható az eredmény ikreknél. Minek kell akkor levenni?
2010. márc. 14. 22:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Én sem értem, hogy minek kell levenni a 16 hetes vért ikreknél, rám a frászt hozták, amikor a kórház küldött egy levelet, hogy nem lett jó az eredmény, menjek genetikai tanácsadásra. Aztán végülis elmentem a saját dokimhoz, aki megnézett ultrahanggal, így kiderült, hogy nem kell pánikolnom, de addig is mindenre gondol az ember.
2010. márc. 15. 08:21
 8/10 A kérdező kommentje:

Nekem egybe van a két picire ez az eredmény, nem külön gyerekenként. Nem értem, de remélem így is igaz, és minden ok. Nekem 29-én lesz az AFP-m, akkor egy héttel vagy idősebb mint én (utolsó). Hogy viseled? Mekkora a pocid? Első babák? Bocs, nem akaroktolakodó lenni!

Köszi mindenkinek!

2010. márc. 15. 08:24
 9/10 LN09 ***** válasza:

Nah ez a másik, hogy nem mindegy mikor veszik le az afp-t. Lehet te a 16. héten mész, de nem biztos, hogy a babák is a 16. hétben vannak.

Én pl. most a 24. héten vagyok, de az egyik babám két héttel van lemaradva. Szóval ő 14 hetes volt a 16 hetes AFP vizsgálatkor.

Külföldön pont a megbízhatatlanságáért nem csinálják már ezt a vizsgálatot.

2010. márc. 15. 11:35
 10/10 LN09 ***** válasza:
Azért kell levenni az AFP-t mert jelenleg Magyarországon még protokoll.
2010. márc. 15. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!