Ikerterhességnél mennyire lehet hinni a kombinált teszt eredményének (12 hetes)? Megnéznétek?
PAPP-A szint: 2540.00 miu/L 1.00 MoM
Szabad ß-hCG szint: 54.00 Ng/ml 1.40 MoM
Tarkóredő vastagsága (NT): 1.70 mm 1.11 MoM
Tarkóredő vastagsága (NT): 1.80 mm 1.20 MoM
A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 11 000
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: 1 : 44 000
Megjegyzés:
- Ikerterhesség esetén a kockázat számítása, a jelzők ikerterhesség esetén elvárt eloszlására alapozottan történik.
Sokan mondják hogy ikrek esetén sem ez sem az AFP nem igazán érzelmezhető és megbízható. Szerintetek? Nekem ez nagyon jó eredménynek tűnik, ennyit is tévedhetnek?
Szia!
Én ikreket várok. A kombinált tesztnek hihetsz, majd az AFP lesz macerásabb. Az alapból sokszor fals eledményt ad, nekem azt adott.
Az én AFP-m 10.51 lett, de azért mert ugye ikreknél ez mindig magasabb.
Majd úgyis kell menned genetikára, ott elmondják, hogy nincs baj, csak az ikerterhesség miatt felmennek az értékek.
Szóval ne aggódj! Ha az UH sem mutatott semmi eltérést, akkor nincs gond.
24 hetes ikres mami :)
Jah, amikor mentem genetikai Uh-ra, akkor a doki ki volt akadva a dokimra, hogy minek kellett egyáltalán AFP ( genetikai Uh-on két orovs néz, mert hátha az egyik nem vett észre valamit... ). Vannak olyan kórházak ahol ikreseknél nem néznek AFP-t, mert fals eredményt ad.
Nekem ugyan néztek, de mondták, hogy 100%, hogy magas lett, igy nem is foglalkoztam vele.
NYUGI!!! :)
Nekem egybe van a két picire ez az eredmény, nem külön gyerekenként. Nem értem, de remélem így is igaz, és minden ok. Nekem 29-én lesz az AFP-m, akkor egy héttel vagy idősebb mint én (utolsó). Hogy viseled? Mekkora a pocid? Első babák? Bocs, nem akaroktolakodó lenni!
Köszi mindenkinek!
Nah ez a másik, hogy nem mindegy mikor veszik le az afp-t. Lehet te a 16. héten mész, de nem biztos, hogy a babák is a 16. hétben vannak.
Én pl. most a 24. héten vagyok, de az egyik babám két héttel van lemaradva. Szóval ő 14 hetes volt a 16 hetes AFP vizsgálatkor.
Külföldön pont a megbízhatatlanságáért nem csinálják már ezt a vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!