Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kutya a lakásban! Kutyusoktól...

Kutya a lakásban! Kutyusoktól lehet -e vmi baja a pocaklakómnak? Pl. Toxoplazmózist elkaphatja?

Figyelt kérdés
Van 2 kutyus a lakásban, és napjában velem vannak, néha velem alszanak, de ha megjön a gazdijuk levagyok "rázva"! Az, hogy felmennek az ágyunkra azzal elkaphatja a pocaklakó ezt a toxoplazmózist? Amugy tiszta kutyák, mindig bennt vannak, éjjel nappal, féregtelenitve vannak, és 3féle oltásokat kapnak, és láthatólag is egészségesek és tiszták, de én ma utánna olvastam interneten, és nagyon beijedtem!!!! 7+1 hetes vagyok, dokihoz csak szerdán megyek,sajnos most szabizik, ... rákérdeznék erre a dologra, de most jobb lenne itt minelőbb megtudnom! KÖszönöm!
2010. márc. 25. 11:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem lesz semmi bajod/bajotok. Amire figyelj, hogy legyen most is és 2-3 havonta féregtelenítve minden állat, nálunk ez okozott problémát. 22 hetes voltam, amikor ide került egy új pici kutya, akiben féreg volt, megfertőzte a kutyumat, remélem engem nem, de ha hiszed ha nem, mostanra sikerült kihajtani belőlük teljesen a férget, 2 hetente kellett ismételni a műveletet. Szombaton volt az első hajtás utáni féregmentes kaka. 32 hetes vagyok már közben. :)

A toxoplazma veszélyes nagyon, de egy állat ha megfertőződik mindösszesen 3 hétig képes arra, hogy tovább fertőzzön. Nekem egyedül az új kutya miatt volt indokolt a toxo vizsgálat, aminek mind két eredménye negatív lett szerencsére.

Azt tudod ugye, hogy sokkal nagyobb veszélyforrás a mosatlan zöldség-gyümölcs, nyers hús és a tojás?

2010. márc. 25. 13:09
 12/15 A kérdező kommentje:
Csajok nagyon köszönöm a válaszaitokat! Ők már amióta megszülettek azóta semmi gond velük, tiszták és egészségesek! Szegények, 10 perce kicsuktam őket, ugy néznek rám, ártatlanul, hogy most mi van? De a szobámba addig sem engedem be, amig nincs toxo vizsgálat! Félek azért! :(((
2010. márc. 25. 13:45
 13/15 anonim válasza:

Jobb félni mint megijedni!

Nekünk sohasem voltak macskáink, csak két kutya, akiket imádtam. Én kutyáktól kaptam el, de már terhesség előtt átestem rajt.

Nagy valószínűséggel te is, ne aggódj, de ha nincs védettséged vigyázz velük, simogatni szabad őket, csak moss utána alaposan kezet.

2010. márc. 25. 13:58
 14/15 anonim válasza:

Utolsó vagyok megint.

Majdnem egy idősek vagyunk én ma vagyok pont 7 hetes, 2. gyermekem lesz.

Akkor novemberben szülünk?

Vigyázz magadra, üdv. Anita

Ne izgulj!

2010. márc. 25. 14:07
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem mindent megtesztek a biztonság érdekében. Én más miatt aggódnék. Pl. hogy az ágyban alszanak. Szerintem ha megjön a gyerek baj lehet belőle. A kutyákat fontos megnevelni. És bizony a főnök helyén csak a főnök aludhat. Természetesen vannak olyan kutyák akik kis ellenőrzés mellett is problémamentesek, de azért legtöbb kihasználja ha elkényeztetik. Szerintem ezért lenne jó őket rendre szoktatni, mert nem csak egészségben lehetnek veszélyesek.
2010. márc. 25. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!