Toxoplazmózist csak állatürüléktől lehet kapni, vagy emberitől is?
Ne aggódj! A macska ürüléke ami veszélyes, még pl. a kutyáé sem! Továbbá ha fogékony vagy akkor nyers húst pl. tatár beefsteak azt ne egyél és ne fogdozd a nyers húst ill. virágfölddel nem ajánlott érintkezni. Én fogékony vagyok rá és ezeket a dokim ill. a védőnőm mondta.
Boldog babavárást és sok sikert a szobatisztaságra neveléshez!
Én is fogékony vagyok és olvastam valahol, hogyha éppen kontaktusba kerülsz egy fertőző beteg ember ürülékével, akkor az igen is fertőz.
Ez teljesen logikus.
Sajnos el lehet kapni emberitől is, de ha alaposan kezet mosol, fertőtlenítesz, biztos nem lesz baj!
Fogékony vagy rá?
Én sajnos az voltam és el is kaptam a 2. terhességem alatt! :( Szerencsére egészségesen született a kisfiam, aki most 2 hónapos.
Minden kismamának ajánlom, ha nagyobb gyerkőce van, hogy a játszótéren a homokozónál nagyon figyeljen, mert szerintem én ott kaphattam el. Persze ez már nem derül ki.
Hál' égnek, én átestem! Sok cicánk volt...
A lényeg! A gyerekkaki nem fertőz!
oké köszi :)
fogékony vagyok, pedig húszezer macskánk volt, köztük nőttem fel...
2. vagyok.
Ne vezessétek már félre a kérdezőt. FERTŐZ A BETEG SZÉKLET!!!!!!
"Jóllehet a betegség legfontosabb terjesztője a macska, a fertőzés továbbvitelében segítenek a házi- és vadállapotok, madarak. Fertőző forrást jelenthet a fertőzött ember is, aki székletével, vizeletével terjesztheti a betegséget. A nem megfelelően hőkezelt hús, tej, tojás is szerepelhet fertőző forrásként."
ui: nekem is 30 éve vannak cicáim és én is fogékony vagyok. Ezért is olvastam annyira utána. És én is épp ezért félek, hogy a kisfiam a játszótéren szedi össze a fertőzést.
36 hetes kismama és 2 éves kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!