Kutya a lakásban! Kutyusoktól lehet -e vmi baja a pocaklakómnak? Pl. Toxoplazmózist elkaphatja?
szia. nekünk 87-től folyamatosan a lakásban vannak a kutyusok. a bátyáméknak "ide" született két gyermekük 96 és 98-ban. én is most babás vagyok, és eddig még senkinek sem okozott gondot a két kutyus. a gyerekek gond nélkül felnőttek, soha egyik kzutyától sem kaptak el semmit.
én pl. nem változtattam a szokásomon velük szemben, de többet mostam kezet. ugyanúgy ölbe veszem őket, fésülhgetem, simogatom. lekopogom(kop-kop-kop), de eddig nekem sem volt semmi baj amik velük összefügg.
fokozopttan ügyelj a higiéniára s akkor nem lesz baj!
ja, és a mieink is az ágy végében alszanak, ott van nekik egy rossz takaró letéve.
12.20-as vagyok.
mármint az ágyra van terítve a rossz takaró és arra fekszenek. :-) meglásd neked sem lesz semmi bajod, meg a babócának sem, sőt, tudod te is jól hogy nyugtatólag hatnak
egyébként milyen kutyik ők?
Érthető a félelmed, főleg ha ilyen nehezen jött össze a baba. Most majd vérvételkor kiderül, átestél-e a toxo-n, ha igen, egyáltalán nem kell izgulnod. Ha még nem fertőződtél, akkor sem kell pánikba esni, miért pont éppen most kapnál el tőlük bármit is? Főleg ha, ahogy mondod, precízen oltva, féreghajtva vannak. :)
Én mondjuk meg sem csináltattam a tesztet (mondjuk itt Zalaegerszegen fizetős), majdnem 20 éve van van macskám, 10 éve kutyám, plusz ló, nyúl, marha, szóval ha eddig nem kaptam el, akkor most sem fogom (most vagyok 31 hetes az elsővel).
Amúgy a kutyák szemszögéből nézve: ha eddig bemehettek valahová, most meg hirtelen kizárod őket, nem fogják érteni, mi történt. Szerintem erre is kell gondolni, hiszen nekik is van lelkük, vannak megszokott dolgaik, felelősek vagyunk értük.
Ne izgulj! :)
12.20-as vagyok. nekem is első baba, 34 éves vagyok :-) igaz nekünk hamar összejött, mi eddig nem akartunk babát, azért jön csak most. de hogy nyugodt legyél, kérdezd meg a dokidat. nekem is csináltak toxo tesztet, én már túlestem ezen a fertőzésen.egyébként mondhatni a saját szobámban minden hétvégén nagytakarítás van, én ráadásul allergiás is vagyok(kutyaszőrre szerencsére nem), így minden hétvégén ágynemücsere van vagy olykor gyakrabban, az atkák miatt.
vigyázz magadra!
13+6 hkm :-D
12.49-es, én is írni akartam, hogy a kutyák nem fogják érteni hogy miért bűnhődnek. persze midnenekelőtt a baba egészsége, de ha erre is gondolunk, az nem jelenti azt hogy a babánk nem lenne fontos! én is ezt mondtam a férjemnek, nem fogom kizárni a kutyikat a szobánkból a babavárás miatt, mert a kutyusok képesek akkor hajnalig nézni az ajtónk kilincsét hogy nyílik e, vagy éppen odafeküdnek a küszönhöz.
remélem értitek mit akartam írni és senki nem érti félre! persze ha a kutyákon múlna ababánk egészsége akkor nem lenne kérdés ki a fontosabb.
12.20-as votlam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!