Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most teherbe esett vagy most...

Most teherbe esett vagy most tervezők. Kéritek a H1N1-et?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

13 hetes kismama vagyok, alapvetően nem tartom sokra ezt az oltást, ha nem lennék terhes nem is jutna eszembe gondolkodni rajta.

Szerintetek most van értelme felvenni az oltást? Szept. 26-ra vagyok kiírva, elvileg addig már azért annyira nem lesz influenza szezon.

Véleményetek?

2010. márc. 25. 08:49
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem tervezem, hogy felveszem az oltást. Nagyon sokat töprengtem rajta, de úgy döntöttem nem oltatom be magam. Olyan sok rosszat hallani róla. Állítólag a következő influenza szezonra nem is nyújt védelmet ez az oltás.

2010. márc. 25. 08:59
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!Én igaz 32 hetes vagyok,pont a szezonban voltam kis terhes,nagyon sokat féltem,addig paráztatták a kismamákat.

Én nem oltattam magam,és áldom az eszem miatta,2szer voltam beteg erős megfázással,de hamar túlettem rajta,nem volt semmi baj.Most meg ugye derülnek ki a dolgok,hogy nem is annyira jó ez a vakcina.Ne félj nem lesz baj,ugye meg már járvány sincsen.Ha netán megbetegszel,sok citrom ,méz,és pihenéssel,hamar meggyógyulsz.

2010. márc. 25. 09:04
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én is a nem oltatás felé hajlok, csak sajnos tavaly ugye történt néhány tragédia, és azért az emberben csak ott van a félsz, hogy nehogy vele is megtörténjen. De úgy gondolom nem fogom beoltatni magam, szerintem sincs már szezonja, meg általában módosulnak a vírusok, valószínűleg már nem is hat a tavalyi oltás.

2010. márc. 25. 09:11
 4/10 anonim ***** válasza:
szia nem akarlak ijesztgetni jó ne úgy fogd fel csak leírom ami velem történt aztán mindenkinek szíve joga dönteni :2 éve egyszeri próbálkozás után nagy meglepetésünkre terhess lettem elöte soha nem voltam beteg megfázva is alig nagyon szép terhesség volt semmi hányinger semmi olyan tünet amit ne élveztem volna és persze velem nem történhet semmi én egészséges vagyok aztán a 21-ik héten reggel ébredés után elfolyt a magzatvíz gyorsan kórház de sajnos már nem tudtak segíteni meg kellet szülnöm és baba nélkül haza jönni az ok elhalt a méhlepény influenza vírus volt rajta nem engedte át a babára ő teljesen egészséges lett volna de a méhlepény nem bírta és ez mind úgy történt hogy én még csak el sem tüsszentetem magam előtte én sem oltattam magam soha mert hát én ki kúrálom igen ám de ott is támad ahol nem is érzed és nem is tudsz róla egyébként magáról az oltásról csak annyit hogy nem véd minden mostani vírussal szemben de a legveszélyesebbel igen tulajdonképen nem is a vírus a veszélyes hanem a láz ami vele jár most nem tudom mik a kilátások lesz-e még járvány fel bukkan-e még a H1N1 szeptemberig talán az orvosod jobban meg tudná mondani egyébként most újra kismama vagyok de még előtte kértem mind a két oltást hogy ha bármi más is véget akarna vetni ennek a terhességnek is a influenzának nem adok lehetőséget és én is szeptemberre vagyok kiírva 12-re szép és probléma mentes baba várást kívánok
2010. márc. 25. 10:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Én addig-addig gondolkodtam rajta, míg elmúlt a járvány. Úgy vagyok vele, hogyha vissza is tér ősszel, az már mutálódni fog, és nem biztos, hogy a tavalyi oltás megfelelő védelmet ad. Nekem annyiban könnyebb, hogy nem sokat vagyok emberek között. Itthon vagyok, 17 hetesen, mert nagyon sokat voltam rosszul, állni, menni sem bírtam. Én nem adatom be. Aug végére vagyok kiírva.
2010. márc. 25. 10:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Én sem adatom be.Szerintem is lecsengett már a járvány.Úgy érzem, már nem kell tőle tartanom.A barátnőm mesélte, aki egyébként ápolónő a kórházban, hogy az orvosok nagy része be sem adatta.Mert igazából senki nem ismeri ezt az oltóanyagot.Azt lehet róla tudni, hogy higany van benne, ami idegméreg, és hogy lehetnek késleltetett mellékhatásai, ami bármikor kijöhet az emberen.Senki nem bizonyította be, hogy nincs káros hatással a magzatra, aki ráadásul még intenzíven fejlődik.Lehet, később jönne elő, hogy nem kellett volna.Én nem kockáztatok.Arról nem is beszélve, hogy így nagyon valószínű, hogy megússzuk.Ha beadatom, akkor pedig mindenképp megkapjuk a legyengített kórokozót.Én inkább nem kóstoltatom ezt a 14 hetes babámmal.
2010. márc. 25. 12:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia! Igaz én 28 hetes vagyok, de a "nagy járvány" idején én is féltem kicsit. Soha nem oltattam magam, ezért most sem adattam be, több barátunk is van aki egészségügyben dolgozik és nem ajánlották. Köztük volt olyan is akinek akkor lett kisbabája és van egy 4 gyerekes gyógyszerész ismerősöm is. A baráti körömbe akik beadatták mind betegek lettek. Én inkább a megelőzés mellett voksoltam. Szedtem C-vitamint, Oscillococcinum-ot heti egyszer (védőnő ajánlotta), ettem sok fokhagymát és mindig volt nálam antibakteriális kézfertőtlenítő zselé, amit bkv, vásárlás stb. alkalmával használtam. Próbáltam kerülni az embereket, amennyire lehetett.
2010. márc. 25. 12:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Én 13hetes vagyok, de nem oltatom be magam. Úgy érzem, hogy bolhából elefántot csináltak. Mástól is belázasodhatok, ráadásul 2 gyerekem van, tőlük is elkaphatok bármit. De nem fogom mindenféle betegség ellen oltogatni magam.
2010. márc. 25. 14:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi is tervezzük a 2.babát,és inkább beoltatom magam,mint nem.Persze teherbeesés előtt ha belázasodsz nem jár olyan veszéllyel,mintha babásan lázasodnál be.
2010. márc. 25. 23:51
 10/10 anonim ***** válasza:
2010. márc. 25. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!