Mikor kéritek/kértétek ki a házassági anyakönyvi kivonatot? És mennyibe kerül ez mostanság?
Huh. jó, hogy kérdezed.
Ezt is be kell szereznünk? Nem elég az eredeti+ a személyi (hisz a baba automatikusan a férj nevére kerül, ha házasságban élnek).
Ingyen van, a házasságkötéskor megsúgja az anykönyvvezető, hogy mikor lehet bemenni érte. Általában maximum 8 nap múlva kiadják. Ha a eredeti elveszne, a másolatért már fizetni kell.
Amúgy maga a házasságkötés is ingyenes, biztos nem tudsz róla. Csak a pezsgőért-zenéért-virágért-műsorért kérhetnek el pénzt, magáért a házasságkötésért NEM. Mi is ingyen esküdtünk feruárban, a polgári körül nem csaptunk nagy felhajtást, azt meghagytuk a templomira. 4 nap múlva, kedden meg is volt az anyakönyvi kivonat, bemehettem érte.
Mi a házassági anyakönyvi kivonatot még a házasságkötés napján megkaptuk.
A kérdező valószínű arra gondol, hogy szülés előtt mennyivel kell kikérni.
Ez területenként változó lehet, valahol 3 hónap, valahol 30 napnál nem régebbi kell. Kérdezz utána a védőnődnél, vagy a kórházban, hogy nálatok mit fogadnak el.
Sziasztok!
Bocsi az offért,de akkor én már nem teszem fel külön ezzel kapcsolatban a kérdésem.
Szóval akkor nem fogadják el az eredetit hanem ki kell kérni egy másikat?Mondjuk ha azt mondják 300 napnál nem régebbi akkor ha én hasamra ütök szept. végén kikérem és nov. 11-re vok kiírva akkor az úgy jó ugye?Amúgy 6 éve volt az esküvőnk.Előre is köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!