Akinek 28-30 hetesen azt mondták, hogy már lent van a baba feje, annak hogy alakult a továbbiakban a terhessége? Nem lett koraszülött emiatt a baba?
Figyelt kérdés
2010. márc. 24. 17:20
1/17 anonim válasza:
Barátnőmnek feküdnie kellett otthon mert 28 hetesen beilleszkedett a feje a babának. 1-2 hétig feküdt. A 40. hétre indult csak meg a szülése.
2/17 anonim válasza:
Egyik rokonomnál volt ez, de neki picit nyitva is volt a méhszája hozzá, viszont így is csak 10-12 nappal jött korábban.
3/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A méhszájam még zárt, úgyhogy bízom benne, hogy nem lesz semmi baj. Nekem is sokat kell feküdnöm.
2010. márc. 24. 17:31
4/17 Vilcsianyuja válasza:
Az teljesen normális, sőt, ideális, ha ebben a korban befordul a baba. Később már kevesebb helye van forgolódni. Nekem már 26 hetesen átbukfencezett. Innentől kezdve viszont valóban gondjaim lettek, de nem a fejfekvés miatt, hanem mert gyulladás vagy ki tudja mi miatt 1000 lett a Cg-m, és folyamatos keményedéseim voltak. A magándokim jól beijesztett, hogy koraszülött lehet a babám, ha elfogy a méhnyakam a keményedések miatt, ezért aztán először No-Spat kellett szednem napi 3*1-et, utána írt még fel Diaphyllint is, aztán mikor továbbra is keményedtem, elküldött további kórházi kivizsgálásokra (szintén megijesztgetett, hogy majd befektetnek és beállítják a gyógyszereimet, hogy ne keményedjek, persze a kórházból nagy ívben kiszórtak, hogy jók a mostani gyógyszereim, eszük ágában se volt felvenni). Mivel a Diaphyllintől felment a pulzusom, erre kaptam Verapamilt (szívgyógyszer!!!). Már tiszta idegroncs voltam, hogy milyen gyógyszerkoktéllal mérgezem szegény picuromat... persze nem mertem nem bevenni őket, mert hát azt se akarhattam, hogy koraszülött legyen :( Tisztára, mint a Mellékhatás c. bohózat az Antivakarinnal. Végre elérkeztünk a 37. héthez, mikor elhagyhattam a gyógyszereket, hiszen onnantól nem számít koraszülöttnek a baba. Aztán csak vártam és keményedtem, végül 41+1 hetesen indítottak, mert azok a keményedések még csak jósló fájásba se akartak átmenni. Szóval összegezve: normális, ha megfordul a baba ilyenkor, és önmagában egyáltalán nem okozhat koraszülést, de még komplikációk esetén se kell feltétlenül ettől tartani :)
5/17 Vilcsianyuja válasza:
Utsó vagyok, bocs, lehet, hogy be a "lent van a feje" alatt nem csak a befordulást, hanem a beilleszkedést is értetted. Na azt én nem tudom, hogy az mikor történt, szerintem nekem is 30 hét körül. Végülis, most ha jobban visszaemlékszem, a kórházban a szülésznő az ambulancián lelkemre kötötte, hogy csak wc-re keljek fel, amúgy maradjak a seggemen, de azért olyan szigorúan ezt nem tartottam be. Azért Te ne legyél ilyen fafejű, mint én, vigyázz magadra, kívánom, hogy minden rendben legyen! Ha az orvos nagyon kockázatosnak tartaná a helyzetet, már tüdőérlelő göncöket kapnál, hogy a babád jobb esélyekkel szülessen, de ez ugye nem áll fenn :)
6/17 anonim válasza:
Nekem az orvosom azt mondta, 30 hét körül a babák kb. 60-70 %-a fordul be a helyes irányba, 35 hétre ez már kb. 90%, de még később is lehetnek radikális forgolódások. Nekem most 30 hetesen éppen harántfekvésben rugdalózott, az ultrahang végére pedig fordult 45 fokot, ilyenkor még van erre helyük, bár egyre kevesebb.
7/17 A kérdező kommentje:
Köszi az újabb válaszokat is! Az a baj, hogy magam sem tudom, hogy csak be van-e fordulva, vagy be is illeszkedett, mert az uh-s doki csak annyit mondott, hogy lent van a feje. Hirtelen azt se tudtam mit mondjak erre, és meg se kérdeztem meglepődöttségemben hogy ez most mit jelent pontosan. Aztán beszéltem a saját dokimmal, ő azt mondta, hogy ne ijedjek meg, ez még nem baj, de sokat feküdjek.
2010. márc. 25. 09:47
8/17 anonim válasza:
Nyugodj meg, ha beilleszkedett a feje azt mondják, mert az ebben a korban veszélyes még.
Anno nekem 28 hetes uh mondták, hogy befordult a baba, megkérdeztem ez mit jelent, azt mondták, hogy semmit, reménykedjem, hogy így is marad... Azóta sincs semmi, a koponya nem ékelődött be, a baba fejjel lefelé van. 38h km.
9/17 anonim válasza:
Sziasztok! A 28. héten nekem is fejvégű volt már a babám, az ultrahangos doki csak mosolygott és azt mondta, nagyon helyes. Akkor eszembe sem volt megijedni ezen, mondjuk már a 2. gyerkőcöm, az első is befordult ennyi hetesen (3 nappal szültem előbb a kiírtnál :)) Szóval szerintem nem kell aggódni, ha jól vagy. 35 h kismama
10/17 anonim válasza:
nekem a fiamnál volt ez, lent volt, plusz ki is nyíltam 2 ujjnyira.
Semmi nem volt, nem kellett feküdnöm, aktív voltam, nagyon is.
12 nappal jött előbb a kiírtnál, nem bántam, szép nagy baba volt már picinek is.
Max annyi előnye van, h gyorsabb a szülés. :D
Nekem legalábbis így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!