Tegnap voltam 30. heti UH-n és a doki mondta, hogy kb.2 héttel idősebb a baba! 32. hetes körül van és a szülésem is előrébb jött két héttel. Ez akkor most azt jelenti, hogy a továbbiakban az UH szerint kell mennem vizsgálatokra?
Hát nem tudom, hogy mi lesz, mert a 4d-n is idősebbnek mondták 1 héttel. 30 hetes uh adatai: BPD:8 cm HC: 29,1 cm AC: 28,2 cm FL: 6,1 cm Becsült súly: 1890 gr. Szóval azért ez elég nagy. Meg láttak valami olyan csontsűrűségű valamit, ami csak 32. héten látható, de nekünk már ez is látható! Most már teljesen bizonytalan vagyok, mert akkor már azt sem tudom, hogy előbb elmenjek-e szülési szabadságra, mert a munkaszerződésem lejár az eddig kiírt időpont után 5 nappal!
Hát nem egyszerű!
Terhesség közben nem öregszik a baba és a terhesség gyorsabban, mint ahogy az idő telik, maximum gyorsabban nő...
Ez annyit jelent, hogy a babád méretétől függetlenül ugyanannyi idősek vagytok, mint az ultrahang előtt és ez marad is a végéig, a szülés várható időpontja ettől függetlenül hivatalosan még nem módosul és a vizsgálatokra is a kiskönyv szerint kell menni. És ahogyan előttem is mondták: ne éld bele magad, hogy a 38. hétre megszületik a picur. Tudom, most még nem emiatt kérdezed, de hidd el, sokkal rosszabbak lesznek az utolsó hetek, ha úgy állsz hozzá, hogy két héttel korábban fogsz szülni, mert a doki azt mondta...
Nekem a 12. heti uh alapján belőtték a magzat korát, amit én reálisnak is tartok, mert tudom, hogy mikor volt peteérésem és mikor fogant. Ennek ellenére a baba már a 15. héten nagyobb volt, majd egyre jobban belehúzott, a 28. héten már mi is 30 hetes méreteket produkáltunk és ez így is maradt. A második trimesztertől azt hallgattam a dokitól, hogy a babó korábban kint lesz, november közepére legkésőbb megszületik. El kell mondjam: még mindig egyben vagyunk. És az elmúlt egy hét borzasztó volt, már abban a türelmetlenségben volt körülöttem mindenki, mintha túlhordanám a babát, holott még csak most vagyunk 39 hetesek. Az egész család és mi is a férjemmel kanyar nélkül elhittük, hogy igaza van az uh-nak és a dokinak, és a baba nem csak méretben nagyobb, mint az átlag, hanem talán valóban korábban fogant. Pedig most már tudom, hogy nem. Egyben leszünk mi még hó végéig, van egy olyan sejtésem. :-(
Egyébként nem egyenletesen fejlődnek, a placenta is csak most fog kezdeni öregedni nálad, tehát lehet, hogy most belehúzott a növésbe a babád, ennek ellenére a 40. héten normál súllyal születik.
Boldog babavárást!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Hát megpróbálom akkor nem beleélni magam és akkor úgy állni hozzá, ahogy az elejétől volt a időpont!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!