Hogyan és mikor mondjam el a főnökömnek a terhességem?
4-es vagyok, én a 33. hétig dolgoztam az oviban.
Bárányhimlőn gyerekként átestem, rózsahimlővel egyetlen egy kolléganőm se találkozott abban az oviban évtizedek óta, egy közönséges nátha nem árt a magzatnak (csak a lázas állapot veszélyes).
Egyébként beteges vagyok, de terhesen minden elkerült (naponta ittam gyömbért az émelygés leküzdésére, lehet, hogy ennek is szerepe volt), pedig azért influenza járvány volt (nem csak az óvodában kaphatod el, hanem a tömegközlekedést igénybe véve is, ha ott nem nagyobb eséllyel).
Ahogy mondod, sőt szerintem nagyobb eséllyel kapod el, ha te ápolod a gyereket, mintha csak az oviban foglalkozol vele.
De persze addig maradj, ameddig úgy érzed, nem "terhes".
Az óvoda azért jó munkahely egy kisgyerekes számára, nem árt ezt is szempontként mérlegelni: ha nem "futsz el", hanem dolgozol, amíg tényleg nem jelent egészségügyi problémát, sokkalta barátságosabban fognak visszavárni, ha letudtad a CSED/GYED... időszakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!