Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem érzem a baba mozgását....

Nem érzem a baba mozgását. Van ok aggodalomra? 2 terhességem.16+5 napos vagyok.

Figyelt kérdés

Az első terhességemnél 16. héten éreztem magzatmozgást, azt mondják a másodiknál kb 1 héttel hamarabb várható. Én még mindig nem érzem.

Aggódom, mert az első terhességem teljesen tünetmentes volt. Nem voltak se görcseim, se rosszullétem. Most viszont nagyon más, állandóan öklendezem, itt-ott görcsöl, ha hirtelen ülök le benyilalást érzek. Nem mellesleg fogalmam sincs miért de feszültnek és kimerültnek érzem magam. A súlyom is aggaszt, mert csak 20 dekát (63.5-63.7) híztam 3 hét alatt, eközben a hasam most kezdett el igazán gömbölyödni.(utóbbit inkább a szüléskor lévő tágulásra tudnám hasonlítani)

Fogadott orvosom van, telefonon konzultáltunk, de azt mondja ne aggódjak. 12 hetes uh-n minden rendben volt, mocorgott a babó amit ügye én még nem érzek, de egyre inkább rossz érzésem van, és majd csak a 18 hetes uh-ra kell mennem, az még 1.5 hét :(

2015. okt. 23. 16:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Miért nem mész a védőnődhöz? Én hozzá fordultam rögtön nálam is volt ilyen. A szívhang műszerét elővette és már hallottam is a kis szívhangját.Megnyugtató volt.
2015. okt. 23. 16:13
 2/6 A kérdező kommentje:

Nekem soha nem nézte védőnő a szívhangot az elsőnél se. Ez még új információ volt számomra, köszönöm!

Nem tudtam, hogy erre van lehetőség, de akkor fel is hívom, hogy mikor tudnék bemenni hozzá!

Köszi még egyszer!

2015. okt. 23. 16:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Első babámnál senki nem hitte el, hogy 14-15 hetesen már éreztem a mozgását pedig de mert bár azt mondják összetéveszthető a bélmozgással pedig szerintem nem!.Harmadik babámnál kb a 19-20 dik héten éreztem meg ( tiszta para voltam, hogy miért nem érzem már mert mind a 3 terhességemnél 13 kilót híztam úgyhogy azt sem lehetett mondani, hogy sokat híztam vagy kövér vagyok és azért nem éreztem ).Úgyhogy nyugi 16 hetesen még nem vagy lekésve semmiről nekem a dokim annó azt mondta 21-22 hétig simán belefér ha nem érzed de ha nagyon aggódsz beszélj a védőnővel és ő megtudja hallgatni a baba szívverését.
2015. okt. 23. 17:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is éppen így vagyok,második baba és 16+3-nál tartok,szintén nem érzem még a mozgást,sajnos el is felejtettem,hogy mit is kellene :(

Az viszont jó jel,hogy erősebben maradtak a tünetek,az arra utal,hogy minden jól halad.Nekem ezt mondta a doki,mert én is aggódtam,utánakérdeztem.Arra emlékszem,hogy a kisfiamnál is éppen ebben az időszakban paráztam magam agyon,előtte és utána sem volt ennyire fura érzésem.Nyugodj meg,hamar elmegy az a két hét és még valami.Feküdj le az ágyra,vagy fürdés közben a kádban lazulj el és koncentrálj a babára!Lehet,hogy csak jobban kellene figyelnünk.:)

2015. okt. 23. 19:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Én 17+2 naposan éreztem először biztosan a 2. babàt. Azt is mondjàk hogy az sem mindegy hol tapad a méhlepény, pl a mellső falinàl később lehet érezni
2015. okt. 24. 01:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is a második babámat várom, de még 20 hetesen sem éreztem mindig egyértelműen a mozgását. 16 hetesen pláne nem, pedig mindenki kérdezgette, hogy mozog-e, érzem-e már, mert második babánál már bőven "illene". Amikor 19 hetesen voltam ultrahangon, meg is lepődtem, hogy mennyit izeg-mozog a baba, és mégsem érzek belőle semmit. Most 23 hetes vagyok, és már kb. két hete érzem, hogy folyamatosan rúgkapál, meg tapicskol a kezeivel, a nagyfiam mondja is, hogy biztos most tanul karatézni :)

Ne aggódj, tényleg nem mindenki érzi annyira biztosan, de nemsokára te is elkezded majd érezni. Ne idegeskedj :) Ilyen kisebb görcsök, benyilallások nekem is voltak és vannak is, főleg akkor, ha hirtelen állok fel, de nekem az orvos is, védőnő is azt mondta, hogy ez teljesen normális. Magnéziumot szedek ezerrel, így jóval ritkábban fordul elő ilyen, de volt, hogy elfelejtettem bevenni, akkor éreztem, hogy sokkal többet húzódik, görcsölget a hasam.

2015. okt. 24. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!