Régi magyar lánynevek közül melyik a legszebb?
Ezek rendben vannak szerintem (mind magyar eredetű név): Emese, Fruzsina, Hanga, Jázmin, Rózsa, Réka, Sarolta, Viola, Virág, Dalma, Enikő, Rege
A legszebb ezek közül szerintem az Enikő, illetve nekem a Hanga is nagyon tetszik, és a Réka és a Rege is szép.
A Jázmin, Rózsa, Viola nem magyar eredetűek. Vagy szerintetek külföldön a magyar nyelvből vették át? A Jázmin perzsa eredetű, a Rózsa és a Viola latin. Utóbbi gyakorlatilag latinul lilát jelent. Meg persze az ibolya, árvácska neve is ez.
Kérdező, te ténylegesen ősmagyar eredetű, vagy történelmi magyar nevet szeretnél? Nem egészen mindegy, lásd a fenti példákat. Mert az ősmagyar nevek adása inkább modern kori divat, ha "hagyományos" nevet szeretnél, amit úgy általában az elmúlt évezredben adtak a magyar nőknek, akkor latin és héber eredetű nevek közül vagytok kénytelenek választani :)
Egyik válaszoló írta a Lenkét, nagyon aranyos név, szerintem simán újra divatba lehetne hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!