Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Régi magyar lánynevek közül...

Szellő kérdése:

Régi magyar lánynevek közül melyik a legszebb?

Figyelt kérdés
Ha kislányunk születik akkor is ősi magyar nevek közül választanánk.Fiúnevünk lenne, de a lány elég nehézkesnek bizonyul.
2015. dec. 21. 22:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nekem ezek tetszenek: Villő, Lelle, Sarolt, Viola, Helka, Emese.
2015. dec. 22. 07:40
 12/18 anonim ***** válasza:
41%
A Zsolna és a Boróka szerintem nagyon szép.
2015. dec. 22. 07:45
 13/18 anonim ***** válasza:
41%
Hargita
2015. dec. 22. 08:51
 14/18 anonim ***** válasza:
47%
Rella- ősmagyar eredetű
2015. dec. 22. 09:14
 15/18 anonim ***** válasza:
20%
Ibolya
2015. dec. 22. 11:01
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Ezek rendben vannak szerintem (mind magyar eredetű név): Emese, Fruzsina, Hanga, Jázmin, Rózsa, Réka, Sarolta, Viola, Virág, Dalma, Enikő, Rege

A legszebb ezek közül szerintem az Enikő, illetve nekem a Hanga is nagyon tetszik, és a Réka és a Rege is szép.

2015. dec. 22. 11:46
 17/18 Vilcsianyuja ***** válasza:

A Jázmin, Rózsa, Viola nem magyar eredetűek. Vagy szerintetek külföldön a magyar nyelvből vették át? A Jázmin perzsa eredetű, a Rózsa és a Viola latin. Utóbbi gyakorlatilag latinul lilát jelent. Meg persze az ibolya, árvácska neve is ez.

Kérdező, te ténylegesen ősmagyar eredetű, vagy történelmi magyar nevet szeretnél? Nem egészen mindegy, lásd a fenti példákat. Mert az ősmagyar nevek adása inkább modern kori divat, ha "hagyományos" nevet szeretnél, amit úgy általában az elmúlt évezredben adtak a magyar nőknek, akkor latin és héber eredetű nevek közül vagytok kénytelenek választani :)

Egyik válaszoló írta a Lenkét, nagyon aranyos név, szerintem simán újra divatba lehetne hozni.

2015. dec. 22. 13:43
 18/18 anonim válasza:
A Gyöngyvér a legszebb!! Ha még egyet kellene választani,akkor még a Sarolta, az is szép.
2018. jan. 11. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!