Szellő kérdése:
Régi magyar lánynevek közül melyik a legszebb?
Figyelt kérdés
Ha kislányunk születik akkor is ősi magyar nevek közül választanánk.Fiúnevünk lenne, de a lány elég nehézkesnek bizonyul.2015. dec. 21. 22:30
1/18 anonim válasza:
nem tudom mennyire osi de a lanyunk a Róza nevet kapta. mindenki odáig van érte.
2/18 Vilcsianyuja válasza:
Nekem az Emese és a Réka tetszenek, vagyis inkább a kommerszebb vonal. Viszont a Kincső, Villő, Ecsellő és társai, amik mostanában divatosak, nekem nem tetszenek. Esetleg a Csenge.
6/18 anonim válasza:
Nekem ezek tetszenek a magyar eredetű nevek közül:
- Aranka
- Boglárka
- Sarolta
- Hanga
- Jázmin
- Viola
Igen szerettek régen virágneveket adni a babáknak :D
7/18 anonim válasza:
Hát elég szűkös a felhozatal, ami tényleg magyar eredetű, azoknak a nagy része újkori. Sok a nagyon béna, sok ami erőltetett (különböző virág és növény nevek), egy részük annyira ismeretlen hogy a többség azt se tudja fiú vagy lánynév (Ajsa, Mikolt, Minka).
Az én ajánlatom a Lenke.
8/18 anonim válasza:
Anna, Zsófia, Benigna a kedvencem.
Rozália sem rossz.
9/18 anonim válasza:
Nekem a Zsolna tetszik a legjobban.
10/18 El Greco válasza:
Zselyke, ha jól látom még nem szerepelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!