Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt lehet futni?

Terhesség alatt lehet futni?

Figyelt kérdés
Csak ez első néhány hónapban szeretnék, lassú kocogás...előtte is futottam. Lehet belőle valami bajom vagy a babának? Esetleg más mozgás? (a terhestornán kívül, mert arra járok)
2008. szept. 15. 10:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a futás nem szerencsés mozgásforma terhesség idején.
2008. szept. 15. 10:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem szabad futni! Minden olyan sportot (és egyéb más dolgot is) kerülni kell, ami rázkódással jár, mert vetélést, leválást idézhezt elő. Az orvosom úszást javasolt, azt lehet végig! Üdv 31 hetes pocakos
2008. szept. 15. 10:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Főleg az elején ne fuss!

A 12-14-ik hétig ne nagyon sportolj szerintem.

Én utána kezdtem el úszni, megyek is, ameddig bírom.

Azt szokták javasolni, csak vigyázni kell, hogy ne fertőződj meg( olívaolajba mártott tampon).

2008. szept. 15. 10:24
 4/7 anonim ***** válasza:
54%
A lassú tempójú kocogástól nem lesz semmi baj, ha nem vagy veszélyeztetett terhes (mondjuk úgy semmit sem lehet sportolni). Három nőgyógyászt kérdeztem erről, és mind mondta, hogy szabad. Végül is a hasprést is lehet csinálni az első három hónapban. (Most majd lepontoznak, de nem baj.) :)
2008. szept. 15. 10:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Én biciklizni is szoktam, persze nem terepen. :)
2008. szept. 15. 10:49
 6/7 anonim ***** válasza:
36%

Én focizni szoktam,persze csak a párommal,de eddig nem lett bajunk,22 hetes vagyok!Futnom meg kell a labdáért...

:)

2008. szept. 15. 13:16
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is futottam a terhességem előtt. 6 hetes voltam mikor kiderült hogy terhes vagyok, addig persze mivel nem tudtam mi van elég kemény edzések voltak. Ekkor kezdtem el utána érdeklődni, hogy mia helyzet a futással. Sok helyen körülnéztem, a többség szerint a lassú kocogás nem ártalamas, ha előtte is sportoltál. 8 hetes koromban a dokim véleményét is kikértem, ő egyértelműen azt javasolta, hogy max. eröltetett gyaloglás és terhestorna ami szóba jöhet egy kismama esetében. Én halgatok rá, mert nem bírtam volna ki, ha tovább futok, és lesz valami baja a babámnak.

2008. szept. 15. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!