Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elegem van a terhességből.18...

Elegem van a terhességből.18 hetesen, valaki érzett még így?

Figyelt kérdés

Én ezt nem bírom tovább.

Kezdődött azzal hogy 6 hetesen heamatómát állapítottak meg, amivel 5x vitt be mentő - nagy vérveszteséggel - oké ez a 9. hétre enyhült, folyamatos terhesség eleji rosszullétek miatt hetekig az ágyból nem tudtam kikelni. 12. hét végére elmúlt.

Utána 2 hétig lázas voltam ( sose vagyok egyébként beteg) állandó görcsök szédülés.

15 héttől mostanáig olyan magas a gyomorsavam hogy gyógyszer kell különben mindent kihányok. Rennie Salvus stb nem segített semennyit, állandóan görcsölök még mindig vérzek.

2 napja meg a hormonoktól őrülök meg és őrjítem meg a környezetem.... és ez még csak félidő sincs...

2015. dec. 14. 22:00
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A vérzés a heamatóma miatt volt van/ konkrétan 1 dlre volt mérhető a vérveszteség alkalmanként, mindig váratlan szerűen jött, pl megfordultam az ágyban stb hasonló "megerőltető" dolgok.

Az elején lévő rosszullétek annyira ehhez képest nem voltak gázak még úgy se hogy felkelni nem tudtam, most hogy kaptam gyógyszert a sav miatt jobb mert legalább inni tudok, de tényleg ha elmúlik ez jön a másik. Aludni már most se tudok gyhogy az nem lesz újdonság :D

Ma reggel pl arra keltem hogy felrobban a fogam az egész ínyem bevan gyulladva, úgyhogy lehetséges hogy az összes kellemetlenséget produkálni fogom ami ezzel jár :D

2015. dec. 15. 11:33
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld másként nézni: megvan a baba. Hányan vannak, akik mondjuk csak egyszer véreznek, és hiába a gyógyszeres segítés és a szigorú ágynyugalom, elvesztik a babájukat.

Szerintem hihetetlen szerencsés vagy, hogy mindezek ellenére terhes vagy.

2015. dec. 15. 12:27
 13/17 anonim ***** válasza:

3.-as vagyok. Én szerencsére megúsztam a rossz részeket, mert "könnyű terhességem volt". Mások "mindjárt lefejezlek" nézéssel néztek rám. Alig látszott, hogy terhes vagyok, tiszta álom. Voltak rossz reggelek, de nagyon ritkán.

A szülés nem volt olyan egyszerű. Nem indult be, semmi hatására sem, 3 ballon durrant ki bennem, és nem tágultam semerre, burkot repesztettek és akkor sem indult be, oxit kaptam, nah az érdekes volt. Elhívtam a dokit, menjünk diszkóba, mert ott unalmas. (kábé mint akit bedrogoztak) Mikor abbahagyták az oxi adását egyből kitisztult a tudatom. Megcsászároztak, mert ferde volt a baba helyzete, ha megindult volna, max a karja lógott volna ki belőlem.

Én mégsem érzem magam sz@rabbnak másoknál, nincs rossz érzésem, mert vágni kellett. Ugyan olyan anya vagyok mint mások, akik természetes úton szültek. Nem tehetek a történtekről és nem vagyok kevesebb mint a nagy "én természetes úton szültem"-ek. (Tisztelet a kivételnek.)

Tényleg nyugodj le Kedves kérdező! Inkább örülj a babának, feküdj le, pihenj sokat, simogasd a hasad és beszélgess vele, babusgasd, ne foglalkozz a külvilággal. Nyugodtan veszekedj mindenkivel, hagyd, hogy robbanjanak a hormonok, nem probléma. Mások úgyis csak legyintenek: Terhes, most ilyen zakkant, majd jobb lesz.

Hidd el, sokan cserélnének veled, akiknek évek alatt sem jön össze, vagy akik elvesztik az első hetekben.

2015. dec. 15. 13:50
 14/17 anonim ***** válasza:
Kicsit en is igy érzem. Aztán bűntudatot amiert igy érzek. Nekem második baba. Itt az első. Hetek ota csak lesem mert aktívan részt venni nem nagyon tudok az életében. A haztartas fut mellettem. Micsoda probléma. Igen nekem most hatalmas. Minden reggel ugy kelek h nem akarom megint az állandó hányingert. Kaptam gyógyszert. Hol segit hol nem. Elsovel a 11 het hozott javulást. Most sokkal rosszabbak a tunetek de remélem most is javul mar. En imádtam a terhesseg második felét. De most határozottan ugy gondolom h soha többé nem akarom atelni ezt a kezdeti szart :( ja hozzáteszem lombik babak. Meg konnyen se jott. Ez nem vigasz vhogy. De csak elmúlik egyszer. El kell mulniaaaaaaa
2015. dec. 16. 13:12
 15/17 anonim ***** válasza:
Igen, el fog múlni! Ha előbb nem is, de a szülés után ezer millió százalék! Kitartást nektek!
2015. dec. 16. 14:01
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia!

1. terhessegem problema mentes volt kiveve hogy a 16. hetig reggeltol estig eros hanyinger gyotort.

25 oras vajudas utan egy 3920 grammos es 58 centis egezseges kisfiut szultem , vegul fogos volt de minden rendben ment amugy.

2. terhesseg. Majdnem a szulesig tartott a hanyinger, emelyges , 6 hetesen majdnem korhazba kerultem kiszaradassal. Aztan az terhessegem alatt rendszeresen elajultam, egszer 24 hetesen a hasamra estem. 18 hetes uhon mondtak,hogy a kisfiunk 70% ,hogy down koros lesz. Ezek utan kepzelheted milyen terhessegem volt mig megnem szultem. Vegul 4057 grammal es 58 centivel megszuletett a makk egezseges masodik kisfiunk. A vajudas itt is hosszu volt de maga a kitolas nem volt veszes.

Ez a 3. terhessegem.

Poyitiv teszt utan par nappal begyulladt a foginyem, a szajsebeszeten kotottem ki ahol terhes leven alig erzestelenitetek el, ugy tepte ki belolem a orvos a fogat kozbe ketten lefogtak a vegen elajultam a fajdalomtol. Par nap mulva arcureg gyulladasom lett . Aztan kezdodott ismet a kinzo reggeltol estig tarto hanyinger, hanytam is . 1 hete lettem jobban. Kozbe megint kezdodott az ajulas. Nem lett jo a vereredmenyem szednem kell a vasat is amitol szekrekedesem van ergo at aranyerem is kiujult. Par napja ujbol jott a syedules majd az ajulas. Masfel hetig minden nap fajt a fejem majd 1 hete ezt felvaltotta a fogam ismet . Neha egszerre faj mindketto. Meg csak 15 hetes vagyok, kivancsi vagyok mi lesz meg. De mar azert nagyon boldog vagyok,hogy hanyinger nincs a tobbit meg kibirom. :)

15 hetes ikres kimama

2015. dec. 16. 23:15
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia! A saját kérdésemnél linkelte be valaki a te kérdésedet, ezért írok neked!:)

Nagyon sajnálom, és mivel azt kérdezed, érzett-e így még valaki, leírom az én sztorimat eddig. Én már nem beszélek senkivel a terhességről (a férjemmel írunk egy blogot róla), szégyellem magam az érzéseimért.

A vetélésem után kiderült a trombofíliám, ami miatt az új terhességben naponta szurit kapok. utálom.

És még ezek voltak eddig:

-az elején volt egy kis vérzés a második terhességben, kiderült, hogy az egyik embriót elvesztettük a kettőből.

-12. héten 1:220-hoz kombinált teszt kockázat Down-ra

6 hét izgulás és kiborulás, míg az amniocentézis után megkaptuk az eredményt, hogy egészséges.

-túl sok magzatvíz, echokardiográfiára küldtek, minden rendben volt

-székrekedés, csak guttalaxszal tudok vécézni 3 hónapja

-továbbra is túl sok magzatvíz

-vérzés, 3 nap múlva elmúlt, kiderült, hogy a hüvelyfalamat felmarta a folyásom

-megszüntették a határozott szerződésemet, így nem lesz GYED-em

-2. fokon érett méhlepény a 27. hétre, és az egyik artériám nem pumpál kielégítően

-kétszer is voltam olyan súlyosan felfázva, hogy antibiotikumért kellett könyörögnöm az orvosnak

-ha koraszülni fogok a méhlepény öregsége miatt, nem tudok ott szülni, ahol a választott orvosom van, és a kórház, mert nem vállalnak koraszülést, nem lehet majd velem ott a férjem

-minden éjjel rémálmok gyötörnek.

Még csak a 27. héten járunk, és el vagyok keseredve, hogyan fogom végig bírni. Szerencsére a férjem mellettem áll és ő is puffog, ha valaki rám akarja erőltetni ismeretlenül, hogy milyen csodás a terhesség.:)

Én rossz "nőnek" érzem magam, amiért ez nem megy nekem. megcsináltam a phd-mat gond nélkül, sosem voltam életemben igazán beteg sem, és most...hát ezen a próbán elbukom. Az egyetlenen, ami egy nőnek természetes elvileg.

Biztos, hogy a hormonok is rásegítenek.

27 hkm

2015. dec. 17. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!