Olyan történetekre lennék kíváncsi, amikor valaki csak GYES-t kapott a gyermek megszületése után?
Figyelt kérdés
Hogy hogy így alakult? Hogyan tudtátok megoldani? Mennyire estetek kétségbe ez miatt? Jelenleg nem lennék jogosult (még)GYED-re, pont ezért próbálok egyelőre gyűjtögetni egy picit, mert mi van ha... Mégis azon aggódok, mi van ha véletlen teherbe esek. :( Nem kell félreérteni, védekezünk, de ha már késik egy napot, eszembe jut, mi van ha...2015. dec. 9. 10:16
11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos pont abban a helyzetben vagyok, hogy rendeződtek itthon a dolgaink, korban mindketten benne vagyunk párommal, de ez még visszatartó erő. Van hitelmentes lakás, autó, nem is élünk rosszul. Én közben próbálok pont ez miatt félretenni is. Hisz ha mégis becsúszna az elkövetkező pár hónapban, nem szívesen vetetném már el 29 évesen...
2015. dec. 10. 09:11
12/13 anonim válasza:
Akkor, ha jól gondolom, te is dolgozol jelenleg? Mennyi munkaviszony kellene még a Gyedhez? Javaslom, hogy kezdd el összeírni a kiadásaitokat, sokkal tisztábban látsz, ha tudod, mire mennyi megy el. Kaja, rezsi, üzemanyag-utazás stb.
13/13 A kérdező kommentje:
Persze, dolgozom. Pár hónap kellene még, pont ezért félek tőle, hogy mi van ha pont most becsúszik közben, mihez kezdek akkor. :/ Ugye eddig fel se merült a gyerektéma, nem is igazán beszéltünk róla itthon. Valahogy az én tudatomban egyértelmű volt, hogy ha becsúszik, akkor egyszerűen nem szeretném/szeretnénk megtartani, nem vagyunk még felkészülve. Viszont most van az, hogy már nem biztos hogy ezt megtenném. Illetve párom nem is engedné elvetetni. Azt hiszem pont ezért tartok tőle, hogy amilyen peches vagyok, x hónap múlva jöhetne, erre tuti közben leszek terhes. Kiadásokkal konkrétan nem is lenne gond, viszont én nem szeretnék olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerülni, hogy a gyes összegét kelljen beosztanom.
2015. dec. 11. 09:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!