Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha nem kell mennem több...

Ha nem kell mennem több ultrahangra akkor honnan fogják tudni, hogy hány kiló a baba?

Figyelt kérdés
2015. dec. 6. 17:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Megszületik és lemérik. Az uh mérések nem igazán pontosak. Nekem 38 hetesen 3400grammot mondtak, mondtam az kevés. Azt mondta az uhs, hogy akkor nagyon max 3800 gramm. Hát 39 hetesen 4450-nel született. Nem hiszem hogy 1 kg hízott 10 nap alatt. :)
2015. dec. 6. 17:50
 2/8 anonim ***** válasza:
szüléshez nem kell tudni. de 4-5 héttel ezelőttiből is meg tudják becsülni. de az első válaszolónak is teljesen igaza van, enyém a 35. héten volt 3000g az uh szerint. 40. héten 3050g-al született ;)
2015. dec. 6. 17:52
 3/8 A kérdező kommentje:
A súlya szàmit a szüléskor mert ìgy lehet tudni, hogy császár lesz -e vagy sem.
2015. dec. 6. 18:15
 4/8 anonim ***** válasza:

A 36-38.hét között pont ezèrt van egy uh.Az tájékoztató jellegnek jó,de nem pontos.Nekem pontosan 1 héttel volt az utolsó 2744 grammnak mérték

Megszületett 3380 grammal.

2015. dec. 6. 19:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem így fogják tudni, hogy császár lesz-e vagy sem!:)

Majd ha ott lesz a szülés pillanata, akkor hidd el, hogy tudni fogják.

Nekem 36 hetesen néztek utoljára ultrahangot, nagy súlyra becsülték, nagy súllyal is született a kisfiam, viszont végig próbáltuk, hogy természetes szülés legyen, hisz hiába van egy babának nagy súlya, attól még simán meg tudja anyuka szülni, akár a 4 kg-os babát is.

Nekem bár nagy súllyal született a fiam, viszont igen szélős csípőm van, reméltük, hogy lehet természetesen, viszont az utolsó pillanatban derült ki, hogy mégsem lehet természetes, császármetszés lesz, de nem is igazán a súly miatt, hanem a fekvés, illetve az miatt, hogy mégis szélesebbek voltak a fiam méretei, mint az én medencém.

És hogy elég széles-e a csípőd, hogy a babád a méretek alapján ki tud-e bújni, ez sokszor az utolsó pillanatban derül ki és igazából nem feltétlen a súlya a befolyásoló.

2015. dec. 6. 19:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem számít a súlya a szülés módjában. Első gyermekem nagynak saccolták, sőt, a téraránytalanság is felmerült, de végül megszültem simán, mert tágultam annyit. Ő 4380 gramm volt, 103-as bpd-vel, 36-os fejkörfogattal. A második 4450gramm, 37es fejkörfogat, szintén simán, 2,5 óra alatt. Tehát nem a becsült súly számít.

Első voltam.

2015. dec. 6. 20:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Az UH csak egy becsült értéket ad, erre nem lehet biztosra alapozni, és a nagy súly még önmagában nem indok a császárra.

Minden nst-n megvitattuk a szülésznőmmel, hogy nagy baba várható, de szó sem volt emiatt császárról.

2015. dec. 6. 20:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon el lehet becsülni a súlyt, már itt is olvastam többször, hogy akár fél kilót is tévedtek. Az meg ugye nem jó, ha 4,4-re tippelnek, császár után meg kiderül, hogy bocsi, csak 3,9, mehetett volna simán. De hidd el, volt már rá példa, hogy 5 kilós gyereket is természetes úton szültek meg. Meg arra is van példa, hogy kis súlyú a baba, de nagyobb a feje és nem fér ki, ezért császároznak.

De most, hogy így írod, nem tudom, hogy ez minden kórházban így van-e. Nekem is a 36. héten kellett mennem utoljára. Lehet, hogy máshol szülés előtt is megnézik, és ha 4+, akkor császár???

2015. dec. 7. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!