Ha nem kell mennem több ultrahangra akkor honnan fogják tudni, hogy hány kiló a baba?
A 36-38.hét között pont ezèrt van egy uh.Az tájékoztató jellegnek jó,de nem pontos.Nekem pontosan 1 héttel volt az utolsó 2744 grammnak mérték
Megszületett 3380 grammal.
Nem így fogják tudni, hogy császár lesz-e vagy sem!:)
Majd ha ott lesz a szülés pillanata, akkor hidd el, hogy tudni fogják.
Nekem 36 hetesen néztek utoljára ultrahangot, nagy súlyra becsülték, nagy súllyal is született a kisfiam, viszont végig próbáltuk, hogy természetes szülés legyen, hisz hiába van egy babának nagy súlya, attól még simán meg tudja anyuka szülni, akár a 4 kg-os babát is.
Nekem bár nagy súllyal született a fiam, viszont igen szélős csípőm van, reméltük, hogy lehet természetesen, viszont az utolsó pillanatban derült ki, hogy mégsem lehet természetes, császármetszés lesz, de nem is igazán a súly miatt, hanem a fekvés, illetve az miatt, hogy mégis szélesebbek voltak a fiam méretei, mint az én medencém.
És hogy elég széles-e a csípőd, hogy a babád a méretek alapján ki tud-e bújni, ez sokszor az utolsó pillanatban derül ki és igazából nem feltétlen a súlya a befolyásoló.
Egyáltalán nem számít a súlya a szülés módjában. Első gyermekem nagynak saccolták, sőt, a téraránytalanság is felmerült, de végül megszültem simán, mert tágultam annyit. Ő 4380 gramm volt, 103-as bpd-vel, 36-os fejkörfogattal. A második 4450gramm, 37es fejkörfogat, szintén simán, 2,5 óra alatt. Tehát nem a becsült súly számít.
Első voltam.
Az UH csak egy becsült értéket ad, erre nem lehet biztosra alapozni, és a nagy súly még önmagában nem indok a császárra.
Minden nst-n megvitattuk a szülésznőmmel, hogy nagy baba várható, de szó sem volt emiatt császárról.
Nagyon el lehet becsülni a súlyt, már itt is olvastam többször, hogy akár fél kilót is tévedtek. Az meg ugye nem jó, ha 4,4-re tippelnek, császár után meg kiderül, hogy bocsi, csak 3,9, mehetett volna simán. De hidd el, volt már rá példa, hogy 5 kilós gyereket is természetes úton szültek meg. Meg arra is van példa, hogy kis súlyú a baba, de nagyobb a feje és nem fér ki, ezért császároznak.
De most, hogy így írod, nem tudom, hogy ez minden kórházban így van-e. Nekem is a 36. héten kellett mennem utoljára. Lehet, hogy máshol szülés előtt is megnézik, és ha 4+, akkor császár???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!