Nagyon félek a szüléstől. Nincs valami, ami megkönnyíthetné majd, ha már ott lesz az idő? Kismamik ti nem féltek?
Az egyetlen, ami könnyithet, ha nem idegeled magad elöre, mert minél idegesebb, feszültebb vagy, annál nehezebb.
A szülés természetes folyamat, régebben senkinek nem jutott eszébe ebböl ilyen nagy problémát csinálni - a nök szültek gyerekeket, éz ezt természetesnek találták.
39+3 hetes kismama vagyok, még nem félek:)
Bízom a pozitív gondolat erejében. Azt tudom, hogy ha bepánikolok, annál rosszabb lesz. Talán segít, ha pontosan tudod, mitől is félsz igazán, pl a fájdalomtól,nehogy baja legyen a babának, a doki hozzáállásától, stb. Én szüléstörténeteket már nem olvasok, mert csak ideges leszek tőle, de próbálom végigvenni, mi az, amitől igazán félek, így talán könnyebb lesz a jó dolgokra koncentrálni.
Te hány hetes vagy? mitől félsz?
Első, ez hülye felfogás---szerintem attól függetlenül, hogy természetes folyamat, még lehet tőle félni...vicces hogy azt mondod, régen nem csináltak belőle ügyet,nem féltek tőle. Tudod hányan haltak meg régen szülés közben? na ,akkor féltek tőle igazán, nem most, amikor egy 25. hétre született csecsemőt is meg tudnak menteni...
Az a természetes, hogy egy első babát váró nő fél a szüléstől, nem az, hogy leoltják, minek fél...
Az elsö vagyok: elöször is már négy gyerekem van, ezért todom, hogy nem olyan rossz, mint ahogy mindogatják. rengeteg nö csak azért mesél rémtörténeteket, hogy nagyobbnak tünjön a külvilág szemében, mert ö ilyen hös volt.
Régebben ugyan haltak meg nök szülés közben, de azért közel sem annyian, mit amit mostanában mesélnek - a legtöbb nönek 10-15 gyereke volt, amit azt jelenti , hogy ennnyit minden probléma nélkül túléltek - és ez volt az átlag. Persze, nem mindenki élte túl, de ez volt a természetes kiválogatódás, aki nem volt alkalmas a szaporodásra, annak nem lett gyereke.
De visszatérve a kérdezöhöz: a legjobb, ha nem hallgatsz a "tapasztalt" nökre, akik rémregényekel ijesztgetnek, nem nézel videót az interneten (mert ott is a szenzációt hozzák elötérbe) és élvezed a terhességedet. A szülés közel sem annyira borzasztó, mint amit egyesek mesélgetnek, és ha meg netán valami nem menne simán, akkor azért még ott vannak az orvosok és segitenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!