Az alábbiak közül melyik nem ajánlott/tiltott ételt/italt fogyazstottátok terhesség alatt? Lett valami következménye?
1. camambert sajt
2. fetasajt
3. steak
4. forralt bor
5. napi 2 kávénál több
6. gyorséttermi kaja (McDonaldos hamburger, sajtburger)
7. kolbász, szalámi
8. nyers, vagy füstölt hal (pl. lazac, pisztráng)
9. máj
10. tiramisu, vagy egyéb édesség, aminek a krémjében nyers tojás van
11. tükörtojás
12. tatárbifsztek
13. majonéz
14. belsőség (velő, ikra, stb.)
15. tonhal, makréla
16. félkész/ tartósítószeres készételek
A tej azért nincs a listán, mert annak a fogyasztása nálam pl. nem merült fel, legalábbis a bolti tejnél úgy tudom, ilyen gond nincs. A méz lemaradt, mert arról nem tudtam.
Németországban élünk mi is, valóban elég szigorúan vesznek itt mindent, de nekem a dokim pl. azt mondta, hogy a bevizsgált szupermarketes termékektől nem kell tartani, inkább a sarki gyrosost hagyjam ki, ha Görögországba mennénk nyaralni. Amiket kifejezetten említett az az, amiket Magyarországon sem ajánlanak: pasztörizálatlan tejtermékek a liszteriózis miatt, nyers tojás a szalmonella miatt, és nem jól átsütött hús a toxoplazmózis miatt.
Én az alkoholt kerülöm.
Néha viccelődünk a párommal, hogy a szendvicsemről a szalámit fel kellene forralni :). Ki hallott már ilyet? És igen, eszek mézet is, mert igazi méz, nem bolti.
Amúgy nem kávézok, nem eszek csak tőkehalat a halak közül, meg pisztrángot.
Steaket, tatárbifszteket eddig se ettem.
Tartósított/félkész étel: ha megkívánom miért ne? Az se rosszabb, mint a szalámi...
Utálom a majonézt.
A belsőségek közül a velő, ikra nálam nem megy, de egy jó májpörkölt jöhet bármikor, vagy zúza. Vagy Marshall-máj. Nyami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!