Hány évesen ajánlott a terhesség? Azaz mikorra lessz a testünk felkészülve a gyermek kihordásra és szülésre
Biológiailag:20-25
Agyilag, anyagilag inkább 25-35
"onnantól hogy menstruálsz, a tested kész egy gyermek kihordására és a szülésre...."
Kérdezz már meg egy orvost, mielőtt ilyen csacskaságokat írogatsz!
Pont hogy NEM kész még teljesen a test a menarche időpontjában!
Az első menzesz időpontjától még több év kell, mire a méh és ezzel együtt az egész medencei terület kifejlődik megfelelően egy terhesség kihordására. Nem véletlenül veszélyeztetett minden 18 év alatti automatikusan (nem, nem csak a szociális helyzetük miatt).
Hogy jön ide 8-as, hogy vannak akik 15-16 évesen "potyogtatnak"? Ők talán az első ovulációjukkal estek teherbe?
Aligha.
Márpedig (hahó szövegértés!) te azt állítod, hogy a menarche elérésével rögtön alkalmas az ember egy terhesség kihordására, holott NEM.
Teherbe tud esni, ez tény, de a kihordás sokkal kockázatosabb, míg el nem éri a teljes fejlettséget.
Nagyobb a koraszülés, a halvaszülés, a visszamaradott magzat esélye a kisebb méh, csípő...stb. miatt.
Nézz már meg egy már menstruáló 12 évest! Hol fejlett még a csípője?! Sehol!
Nekem 11 evesen jott meg eloszor, es meg 20 evesen is rendkivul fajt a menzesz, orvos szerint azert, mert meg fejletlen volt a mehem. Ennyit errol.
Idealis szerintem mindenkinek akkor, amikor kesz ra, anyagilag, lelkileg.
Erettsegi utan vagy dolgozik par evet, vagy fosulira megy, olyan 25 korul szerintem viszonylag atgondolt dontes lehet, 35-ig pedig az orvosok javaslata szerint erdemes az elsot bevallalni. 28 evesen szultem, en voltam a legidosebb elso gyermeket szulo az osztalyon, nekem jo volt igy. Most 34 vagyok, tervezzuk a masodikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!