Az alábbiak közül melyik nem ajánlott/tiltott ételt/italt fogyazstottátok terhesség alatt? Lett valami következménye?
1. camambert sajt
2. fetasajt
3. steak
4. forralt bor
5. napi 2 kávénál több
6. gyorséttermi kaja (McDonaldos hamburger, sajtburger)
7. kolbász, szalámi
8. nyers, vagy füstölt hal (pl. lazac, pisztráng)
9. máj
10. tiramisu, vagy egyéb édesség, aminek a krémjében nyers tojás van
11. tükörtojás
12. tatárbifsztek
13. majonéz
14. belsőség (velő, ikra, stb.)
15. tonhal, makréla
16. félkész/ tartósítószeres készételek
Amit ettem, mert szeretem: camambert, feta, kolbász, szalámi,tükörtojás, tonhal. Természetesen nem lett semmi bajom :)
Mindent lehet enni várandósság alatt is megfelelő helyről beszerezve.
Gyorséttermi étel (igaz csak hasábburgonya, mert a hamburgert nem szeretem), máj (én úgy tudtam, hogy nem nyersen lehet, csak nem túl sokat), kolbász és szalámi, félkész/tartósítószeres készételek. Semmi baja nem lett sem a fiunknak sem nekem.
A többit azért nem ette/ittam, mert amúgy sem eszem, iszom őket, nagyon finnyás vagyok.
Ezekből ettem gyorséttermi kaját, kolbász, szalámit, majonézt (azt kettesével mindenre) :) Imádom:) Félkész kaja alatt pl a mirelit fasírtot érted? Mert igen ettem:)
Nem-nem lett semmi bajom és a kislányom sem 2 fejjel született :) Viccet félre téve mire gondolsz ezektől mi baja lesz a babának? :)
Ezeket nem ajánlják a toxoplazmózis, liszteriózis, szalmonella, esetleges későbbi allergia miatt, bizonyos halakat pedig a higanytartalmuk miatt.
Csak kíváncsi vagyok amúgy, mert én sem tartom be mindet:)
4: alkoholmenteset..
5: előfordult de csak a 3. trimeszterben amikor már láttam hogy alakul a vérnyomásom..az első kettőben egyáltalán nem kávéztam mert kicsit magas volt..
6: egyszer vagy kétszer de nem a terhesség miatt hanem mert amúgy is ritkán járok
7: tömtem magamba
9: tömtem
10: erre nem figyeltem fogalmam sincs melyikben van nyers tojás lehet hogy nem ettem ilyet de lehet hogy igen :)
11: ettem
13: ettem
14: ettem
16: nem ettem, ilyeneket amúgy sem eszek de nem gondolnám hogy ezektől bármi baja lehet a magzatnak
a camambert, nyers halat, nyers húst tudatosan kerültem.
Fetát, steaket amúgy sem eszek.
azoknak amiket ettem természetesen nem volt következménye. Kicsit magas volt a cukrom de én rengeteg péksütit ettem. valószínű azért. de úgyis rád szólnak ha gáz van
Miért ne lehetne tükörtojàst enni? Vagy màjat? Vagy steak-et?
Amúgy az 5,6,8,12,14,15,16-oson kìvül mindent ettem,ezeket meg nem szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!