Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetesen hagytátok abba...

Hány hetesen hagytátok abba irodai munkátokat terhesen?

Figyelt kérdés

25 hetes vagyok, heti két napot dolgozom benn, 3-at home office-ban. Már nehezen bírok egész nap az irodám kényelmetlen székén ülni, estére valahogy "elnehezül" a méhem is, ha lefekszem itthon, el is múlik.

Táppénzre nem akarok menni (a pénz miatt), de így meg bűntudatom van, mert elfáradok estére. Ki akarok tartani a CSED-ig, de nem akarom mindenáron túlterhelni magam. Viszont, mivel terhes vagyok, nem tudom, mi a hisztizés és mi a tényleges fáradtság.:))

Ti mikor hagytátok abba az irodai munkátokat?

2015. dec. 2. 16:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
57%

A 37. hét végéig tervezek dolgozni. Szerencsére semmi panaszom, nem fáj semmi, jól elüldögélek az irodában. Lehetne heti 1 napot otthon dolgozni, de nekem kényelmesebb az irodában.

Most 29+2 napos vagyok.

Egyébként nem tesz jót az eltúlzott otthon pihenés/szenvedés egész álló nap. Én külföldön élek és itt a nök kevésbé játszák a mártirt terhesen, mint Magyarországon. Érdekes módon a császárok száma is sokkal kevesebb. Erre a minap jöttem rá, hogy a 2 dolog összefügg, amikor is a szülésfelkészítön arról beszélt a szülésznő, hogy mennyivel kevesebb a komplikáció és mennyivel könnyebb a szülés azoknál a nöknél, akik az utolsó hetekben is aktívan dolgoznak, takarítanak, mozognak és nem a kanapén csücsülnek.

2015. dec. 2. 20:20
 12/20 anonim ***** válasza:
33%

nekem inkább akkor lenne bűntudatom, ha táppénzre mennék 25 hetesen, heti két nap munkából, míg a férjem 10-12 órába gürizik..

én 36. hétig dolgoztam, az ülés nem volt épp kellemes a vége felé, főleg úgy hogy mellette még tanfolyamra is jártam, a 9 óra munka után további 4 órát töltöttem ülve, majd újabb kettőt hazafelé a metrón és a vonaton...

nem vagyunk egyformák én ezt tudom. Végül is a Te döntésed. én biztos nem mennék még táppénzre.

2015. dec. 2. 20:47
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Kismamatorna sokat segít. Nekem teljesen elmulasztotta a derékfájásomat. 38. héten hagytam abba a munkát, pedig másik megyébe jártam be vagy busszal vagy céges autóval. Én jól éreztem magam, egyedül a vizesedés volt durva, de nekem a pihenés hatására inkább durvult mint múlt volna, így jó volt, hogy dolgozom.
2015. dec. 2. 20:52
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

1. 37. héten szültem hétfőn reggel, pénteken még dolgoztam.

2. 38. héten elegem lett az egészből, 40+1-en szültem, de szabin voltam csak.

2015. dec. 2. 21:23
 15/20 anonim ***** válasza:
Elso baba 36. Het oda-vissza napi 180 km ingazassal heti 5-ször. Masodik 30. Hetig az ingazas ugyanaz. Ez a terhesseg nehezebb volt, nem birtam annyira az utazast sem.
2015. dec. 3. 00:18
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! Jó sokáig kitartottatok a legtöbben! Valamit majd én is megpróbálok:) A két barátnőm, aki most szült, 32. hétig dolgoztak, utána kivették a CSED-et.

15: az én férjem nem gürizik 10-12 órában és én merek előtte gyenge lenni egyébként, csak a büszkeségem nem engedi a táppénzt (pénz miatt).

(Nekem a betöltött 38. héten lesz a császármetszésem.) Azzal szoktam viccelődni, hogy kb. 15 perccel közelebb van a munkahelyemhez a Kútvölgyi, mint a lakásunktól, így az irodámból mennék majd be szülni.:))

2015. dec. 3. 06:40
 17/20 anonim ***** válasza:
36. hetig napi 8 oraban dolgoztam heti 5-6 napot,utana 2 hetig pedig mar csak 2-3 napot.38 hetesen volt program csaszarom.
2015. dec. 3. 08:12
 18/20 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Szerintem ezt nem nekem szántad.
2015. dec. 3. 10:53
 19/20 anonim ***** válasza:
29 hétig. Eredetileg 25. hétig terveztem, de még kihúztam egy hónapot.
2015. dec. 3. 13:43
 20/20 A kérdező kommentje:

nem, nem, valamit csúnyán benéztem a számokkal:))

ma kiderült, hogy "elküldenek" CSED-re majd a 37. héten, így annál tovább biztosan nem húzom itt:)gondolkodom egy januári home office-ban, de bizonytalan vagyok. meglátjuk, hogy hogy leszek. :)

2015. dec. 3. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!