Irodai munkát meddig tudtatok végezni terhesen?
Figyelt kérdés
Nemrég jelentettem be a terhességemet a főnökömnek (7. hét) és kérdezte, hogy nagyjából meddig tervezem, hogy maradok.
Mondtam, hogy egyrészt korai még a kérdés, másrészt ha orvosilag nem lesz ellenjavallat, úgy két héttel a várható időpont előttig kb.
Van egy terhes kolléganőm (33 hetes), ő mondta, hogy leteszi a lantot, mert egyszerűen csütörtökre már teljesen elfárad és lemerül az elem.
Ez nála lehet így, vagy általános és számítsak én is ilyenre...?
Szeretnék minél tovább dolgozni, ezért is lepődtem meg azon, amit ő mondott.
2013. szept. 30. 19:15
1/15 anonim válasza:
Én a 36. hétig dolgoztam. De nem kellett folyamatosan ülni, tudtam sétálni.
2/15 anonim válasza:
34 hetes vagyok, még mindig bírom, nincs gond. Elég sokat ülök, de azért sétálgatni is szoktam.
Vizesedek az igaz, de az meg nem ettől van sajnos.
3/15 anonim válasza:
Én a 36.hétig dolgoztam, de tudtam volna tovább is, csak a főnököm akkor már azt mondta, hogy most már inkább pihenjek, készülgessek a szülésre :)
4/15 anonim válasza:
36. hétig, ment volna még tovább is, de nem akartam a munkahelyről a kórházba beesni
5/15 anonim válasza:
Gyakorlatilag az irodából mentem szülni.
6/15 anonim válasza:
34.hétig dolgoztam,de örültem,hogy vége,pedig szerettem dolgozni.Napi 3 órát bkv-ztam,havas-jeges úton gyalogoltam,jó volt pihenni utána(38.héten szültem)
7/15 anonim válasza:
38+2 hetes kismama voltam, mikor abbahagytam a munkát, de bírtam volna még, szerettem bejárni, lefoglalni magam, addig sem a szülésen gondolkodtam, csak a család nem engedte, hogy dolgozzak, féltettek a távolsági busszal való bejárástól, meg egész napi üléstől. Van nálunk egy másik kismama is, ő most 38 hetes, még dolgozik, de nagyon nehezen bírja, ő már 4 hete abba akarta hagyni, de nem tudta, mert nem találtak helyettest, és nem akar kitolni az ott maradó kolléganőkkel.
8/15 anonim válasza:
36-38. HÉTIG SZOKTAK A KISMAMÁK, dolgozni általába vagy amig bírják és az orvos nem tiltja el
9/15 anonim válasza:
A 35. héten mentem volna a reggeli vérvétel után még dolgozni, amikor bentfogtak a kórházban.
10/15 anonim válasza:
Az attól is függ, hogy az irodai munka mennyire stresszes.Ha szinte rutinmunkát végzel és nem vezető vagy, akkor ameddig jól esik. De ha mindig más tipusú ügyek kerülnek eléd, amik nem egyszerűek,felső vagy akár középvezető vagy és jogi felelősséged is fennáll egy-egy ügy kapcsán (akár büntetőjogi is), akkor átgondolandó. Én ez utóbbi kategóriába estem bele, így már korán az első trimeszterben abbahagytam a munkát. Nem tudtam volna nyugodtan aludni éjszakánként.:))Sokat idegeskedtem a munkahelyemen és rengeteg túlóra volt szükséges ahhoz, hogy tisztességgel ellássam a feladataimat. Kezdetben nagyon rossz volt itthon lenni, de ma már nagyon élvezem és nem bánom, hogy abbahagytam a munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!