Piros foltok jelentek meg a hasamon, de kicsit duzzadtak, kidudorodnak, baj van, vagy természetes ilyenkor? (38 hetesek vagyunk) Tegnap már a lábamon is lett, de ott csak piros és nem duzzadt.
Szia.Enyhe elváltozások szinte minden terhesnél megfigyelhetők, ezek legtöbbször ártalmatlanok, de néha mégis adnak okot aggodalomra. Időnként olyan állapotok is előfordulhatnak, amelyek már betegségnek tekinthetők.Terhességi kiütés
- pontosabb nevén �polimorf terhességi kiütés". A �polimorf' szó arra utal, hogy nem egy, hanem többféle kiütés látható. Vannak jól tapintható kis piros kiütések, és vannak inkább a csalánkiütéshez hasonlító vizenyős, halványrózsaszín elváltozások. Időnként a csalánkiütések annyira vizenyősek, hogy hólyagra emlékeztetnek. Jellegzetességük, hogy sűrűbben helyezkednek el a hason, különösen a terhességi csíkokban. Ártalmatlan elváltozások, de erősen viszketnek. Receptre kapható gyulladáscsökkentő kenőcsökkel a viszketés jelentősen mérsékelhető. Kezelésük titka, hogy a szokásosan naponta egy-kétszer alkalmazott kenőcsöket naponta 5-6-szor kell használni. A polimorf terhességi kiütés leggyakrabban a 36-39. héten kezdődik, és a szülés idejére általában teljesen vagy csaknem teljesen elmúlik.Remélem,hogy tudtam segíteni!Gyors és könnyű szülést kívánok!:-)
szia!
Sajna én is megjártam a magam útját ezekkel a "csalánkiütésesszerű" viszkető piros foltokkal. Nekem szülés után 6 héttel jelentkezett és 2 (!) hónapig tartott! Jártam orvosról orvosra, már adtak szteroidos krémeket, szájon át szteroidot, szoptatásról leállítottak, intravénás szteroidot és gyógyszereket, kenőcsöket de semmi sem használt. Nekem is először a hasamon kezdődött majd áttért a mellemre végül az egész testemen volt és viszkettem, sírtam sokat a viszketéstől és a legjobb az volt ha meztelenre vetkőztem, így nem irritálta a bőrömet semmi és talán jobb volt. Először azt hittem melegkiütés, hidegebb szobában aludva már nem viszketett annyira. 2 hónap szenvedés után eljutottam egy drága magán bőrgyógyászhoz, aki felírt nekem két antihisztamint és egy kikeverős patikai krémet és azok gyógyítottak meg, 3, azaz 3 nap alatt elmúlt mindent tünet!! A sebek persze nem gyógyultak be csak később amiket szétvakartam. A kikeverős krém nevére nem emlékszem, de az antihisztaminok: Aerius 5mg és Flexgen 120 mg. Ezeket írasd fel, ne szenvedj tovább! persze lehet hogy előbb szülni kéne és csak utána beszedni. Szoptatni lehet ezek mellett. Minden jót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!