Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Macska és terhesség? Összeférnek?

Macska és terhesség? Összeférnek?

Figyelt kérdés
Két cicám van,nagyon szeretem őket,viszont terhes lettem. Olvatam a toxoplazmózisról,valahol azt írják hogy csak felfújják a dolgot,valahol pedig hogy a terhesség ideje alatt a cicát jobb ideiglenes befogadóhoz adni. Természetesen csak Anyukámnak adnám oda,hogy vigyázzon rájuk,de csak ha muszáj. Olyan Anyukákat kérdeznék,akiknek személyes tapasztalata van ezzel kapcsolatban,a neten rákeresni én is tudok és ott írnak mindent! Köszönöm a válaszokat!

2015. nov. 28. 08:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%

Nem kell lemondani róla, viszont az almot nem cserélheted, azt bízd rá a férjedre. Ha mégsem tudod, akkor gumikesztyű+kézmosás alomcsere után.

Amikor megszületik a baba figyelni kell a cicára ne hagyd egyedül őket. Nem hiszem, hogy bántaná a cica, de a bébi a hirtelen mozdulatoktól is megijedhet. Plusz gondot okozhat ha a gyereknek allergiája lesz. Különben nem gond, odafigyeléssel megoldható.

2015. nov. 28. 08:28
 2/15 A kérdező kommentje:
Annyit még hozzáfűznék,hogy nincs más aki takarítsa a helyüket,sajnos a férjem reggeltől-estig dolgozik,néha betud segíteni,de mire hazajön késő van. Viszont olvastam hogy a belélegzéstől is meg lehet betegedni. Igazak ezek?
2015. nov. 28. 08:31
 3/15 anonim ***** válasza:
54%

A toxonak, ha benti cica kb. semmi esélye, ha nem eteted nyers birkahússal, hogy elkapja.

Ha kinti cicák, akkor meg már védettek ők is valószínűleg, mert ők is csak egyszer tudják elkapni és addig terjesztik, ameddig meg nem gyógyulnak. Kb. 10 napig.

Elkapni nem a macskáktól tudod (de ők és a birkák képesek egyedül továbbadni, azért a rémhír), hanem a nyers zöldségeken, ha nem mosod s a nyers hús, ha nem mosod a kezed jól, akkor attól.

Van egy nagyon jó oktató videó a toxorol a yt-on, rajzfilmben.

Amúgy nekem amúgy 10 évig volt benti macskám, előtte 3 kinti, akikkel együtt is aludtam gyerekkoromban és soha,de soha nem kaptam még el toxot. Terhességeim alatt 2-3 havonta ellenőriztettem teljes elérhető immunológiát az összes szóba jöhető fertőzésre, amit állatoktól is elkaphatok (sok állattal foglalkoztam terhesen is) és semmi. Természetesen a cicám maradt velünk, a macskaszőr miatt viszont furminátort ajánlok, sokkal kevesebb hullik ki utána, ha rendszeresen van kefélve. Nekem inkább azzal volt a bajom.

2015. nov. 28. 08:36
 4/15 anonim ***** válasza:
48%

+ én takarítottam végig cicát is, patkányaimat is, kutyát is.

Kézmosás persze fontos!

2015. nov. 28. 08:37
 5/15 anonim ***** válasza:
17%

mi a cicát elajándékoztuk.

jobb félni, mint megijedni. hiába nevelkedtem falun és fetrengtunk az állatok kozt..mégsem estem át ezen a fertozésen.

az almot csak én tudtam cserélni (hasonlo okokbol, mint nálatok), a másik, hogy a macskán volt mindig bolhairto nyakorv és a nap 90%-ban bent volt..mégis bolhás lett. de nem is akárhogyan. 3 honap kellett mire megszabadultunk a bolháktol....én tele voltam csipésekkel..ezek a dogok mindenutt ott voltak,- ahol a cica..(ágyban, matracban, virágok mellett, konyhaasztalon, szonyegben..lárvák, tojások...nehezen vettuk észre, mivel naponta kétszer porszivozok, igy fel sem tunt..csak a rengeteg csipés a lábamon) ráadásul a férjem allergiás is a macskaszorre, folyamatosan ekcémája volt (késobb, mint kiderult a fiunk ugyanolyan, mint az apukája, hiába imádja a cicákat, egybol vakarozik toluk)

2015. nov. 28. 08:39
 6/15 anonim ***** válasza:
2015. nov. 28. 08:40
 7/15 anonim ***** válasza:
56%
azoknak a kismamáknak, akik még nem estek át ezen, itt havonta van kotelezo szures.
2015. nov. 28. 08:40
 8/15 anonim ***** válasza:
64%
Szia! Nekem is van cicám már több mint 6 éve, és most 4 hónapos a kislányom.. Nem kell félned a toxoplazmózistól, tényleg felfújják a dolgot.. egyszerűen említsd meg a nőgyógyászodnak, hogy macskád van, és a vérvételnél erre is tesztelni fognak. Ha már elkaptad, akkor semmi gond, de ha még nem estél át a fertőzésen akkor a macskaalmot csak gumikesztyűben takarítsd. Nálunk benn van a macska velünk egy szobában, csak éjjelre zárjuk ki. Soha semmi gondunk nem volt abból, hogy baba érkezett a családba, az első 2 hónapban nem engedtük be a macskát a szobába, aztán szép fokozatosan bejöhetett újra, és most már néha együtt bandázik a gyerekkel, persze sosem hagyom őket felügyelet nélkül.. babócának semmi baja nincs, erős kis vasgyúró :) Annyi hogy én nem estem át toxoplazmózison, ezért a terhességem alatt apuka takarította az almot, illetve 2 havonta tesztelték a toxoplazmózist. Igen, tényleg elkerülhetetlen, hogy a macskaszőr a lakás minden pontán megjelenjen, de a babádnak nem lesz tőle baja, inkább csak erősebb lesz immunrendszere! Egyértelműen gyakrabban kell takarítani, főleg a babaágyat és mindent ami a babával kapcsolatos, de szerintem megéri, mert a cica is ugyanúgy a családom tagja. Még annyi, hogy ha a macskát ölbe veszem akkor a macskaszőrös ruhával már nem nyúlok a babához.. mindezt írom úgy, hogy mind a gyermekorvos, mind a védőnő (anyukám) volt nálunk, látta a macskát is és megjegyezte, hogy semmi baja nem lesz tőle a gyereknek, sőt ha nagyobb lesz akkor megtanulja a felelősségteljes állattartást.
2015. nov. 28. 08:41
 9/15 anonim ***** válasza:
76%

Nem kell elajándékoznod a cicákat. Valószínű, rég átestél már a fertőzésen.

Egy 4 gyerekes, 4 cicás anyuka

2015. nov. 28. 09:36
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A videó nagyon jó. :) ha nagyon félsz, vegyél egy maszkot is gyógyszertárban, így be sem lélegzed a port. A gyümölcsöket, zöldségeket alaposan mosd meg.
2015. nov. 28. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!