8 és 12 hetes terhesség közötti időben javasolt valamilyen vizsgálat?
Ma vagyok 8+1 hetes és úgy néz ki, karácsonykor leszek 12 hetes. A doki azt mondta, 17-én hívjam fel, mert akkor már látja, hogy hogyan lesz vérvétel.
Ha a karácsonyi héten nem veszik le a vért és nincs uh sem, akkor az nem késő?
Illetve addig nem kell 1-2 egyéb vizsgálat is?
Minden kismama ismerősöm mindig azzal jött-ment, hogy a 12. hétig mennyi vizsgálat kell. Nekem meg most fura, hogy csak ennyit mondott a doki.
Én 9 hetesen mentem laborba és belgyógyászhoz.
Uh-ra csak a 12. héten.
Köszi a válaszokat.
Ez az első terhességem, így semmi tapasztalatom még. :)
Ezexerint a 12. heti uh, plusz genetikai vérvétel bőven elegendő? Semmi egyéb vizsgálat nem javasolt addig?
Lehet, hogy arra gondoltak, akik ezt mondták, hogy a vérvételen belül van a labor, vércsoport-meghatározás, nemi betegségek szűrése (nekem 5 ampullával vettek vért). Ez így önmagában sok vizsgálatnak tűnhet, de egyetlen beutalóval, egyszerre elintézhető!
28 hkm
"Csak" havi 1??
Nincs havi 1 sem!
Nekem az elején, amíg biztosra meg nem állapították a terhességet, volt hasi (7. hét körül, ez csak embriócsomót látott), aztán hasi és hüvelyi, ott állapították meg a "korát" (8+1 nap), méretét és szívhangját.
A következő a 12. heti genetikai UH volt, aztán
a kövi kötelező UH a 18-20. hét körül,
majd a 30-32. hét körül van.
Tehát valójában a terhesség megállapítása után 3 kötelező UH van.
Viszont, mivel én a 18. és 30. heti között soknak éreztem az időt (és ebben az időben ajánlott) a 26. körül mentünk el 4D-s ultrahangra babamozizni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!