Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 hetes ultrahang után mikor...

20 hetes ultrahang után mikor lesz a következő?

Figyelt kérdés

A doktor csak annyit mondott h valószínűleg fiú. Mikor tudhatnám meg pontosan?

Nincs fogadott orvosom akkor elkéne menjek 4D-re ugye?

:)

2015. nov. 16. 16:26
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
24 hetesen van a következő
2015. nov. 16. 16:27
 2/8 anett1990 ***** válasza:
Nekem azt mondta az orvos,hogy a következő a 32 hetes uh. Csütörtökre kértem időpontot 4D-re :)
2015. nov. 16. 16:43
 3/8 A kérdező kommentje:
4 hét múlva csak a terhes gondozóba kell menjek. Meg is kérdeztem h ultrahangra nem kell mennem? Azt mondta az asszisztens h nem, az MAJD lesz..
2015. nov. 16. 16:50
 4/8 anonim ***** válasza:
32 hetesen van a következő. Nekünk ugyan megmondták tutira a nemét, de elmegyünk 4D-re a két uh között.
2015. nov. 16. 16:55
 5/8 anonim ***** válasza:

A következő kötelező 32 hetesen van. Orvosa válogatja a kettő között megnézi-e az orvosod.

Kötelező ultrahangok:

12. héten

20. héten

32. héten

36. héten

2015. nov. 16. 17:03
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos információt :)

4D-re hány hetesen érdemes menni, hogy esetleg egy kép is készülhessen róla?

2015. nov. 16. 17:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk Miskolcon 12, 18-20, 24, 32, 36 hetes kötelező uh-k vannak!
2015. nov. 16. 18:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Protokoll szerint 4 ultrahang van összesen, amiket már fentebb is írtak. Ha szeretnél, elmehetsz 4D-re már most is :)

Itt ezt találtam neked:

"18-20. hét: A 4d ultrahang vizsgálat során megszámolhatók az ujjacskák, megfigyelhető, ahogy a baba kezeivel, lábacskáival kalimpál, láthatóvá válnak a lábujjak. 2d módban már jól látható a magzati koponya, a gerinc, hasfal, végtagok, szív, rekeszizom, vesék, gyomor és hólyag. A gyomor teltsége jelzi, hogy a magzat nyelőcsöve átjárható, a telt hólyag pedig, hogy működik a vese. Részletes szervi vizsgálat végezhető. Meghatározható a méhlepény elhelyezkedése, magzatvíz mennyisége.

A 20. hét előtt még teljes hosszában belefér a képernyőbe, ezért a babamozi nagyon látványos. Bár a baba ilyenkor még elég soványka, viszont körbeforgatható, és látható, ahogy mozog az anyaméhben.

21-30. hét: Ez a 3d/4d ultrahang vizsgálat szempontjából a leglátványosabb időszak. Már igazi baba arcocskája van és van még elég helye ahhoz, hogy könnyedén megforduljon. Mozgások (csuklás), mimika (szemöldök). Ujját szopja, ásít, kinyitja szemét, fény felé fordul. A 28-30. héttől kezdenek lerakódni a zsírpárnák a testére, az arca, a kezei és a lábai teltebbek, pufókabbak lesznek."

A nemét már biztosan meg tudják mondani, ha a baba hajlandó megmutatni magát :) Mondjuk egy 4D ultrahangon, ahol azért fizet is az ember rendesen, nem is intézik el a vizsgálatot pár perc alatt, ez amúgy is inkább mozizás, nem orvosi diagnosztika (természetesen van, ahol erre is lehetőség van), 30-60 perc között mozog az idő, amit rászánnak egy kismamára, ez alatt feltehetően meg lehet a nemét is mondani.

Én most vagyok 27 hetes, egy hét múlva megyünk babamozizni, bár mi már tudjuk a nemén, azt a sima sztk-s ultrahangon is félreérthetetlenül megmutatta nekünk :D De szeretnénk látni a pofikáját, meg úgy egyáltalán, hogy mit csinál odabent :) Engem nem zavar, hogy nem fér már el egyben a képen, tényleg inkább a vonásaira vagyok kíváncsi, úgyhogy nekünk tök jó így. De lehet menni hamarabb is, akkor is biztosan sok érdekeset lehet látni, elég sok kép van róla a neten is, érdemes rákeresni hetek szerint 4D-s képekre, és akkor láthatod, hogy mire számíts.

2015. nov. 17. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!