Mennyire számít az apuka életkora?
Figyelt kérdés
Több helyen olvastam,h az apuka életkora is fontos,h a baba egészséges legyen.Van itt olyan,akinek a férje,párja elmúlt 45,amikor a baba fogant és egészséges lett a gyerek?2015. nov. 27. 21:14
1/10 anonim válasza:
Attól függ, nem minden ember egyforma. A nyugati 60 éves rocksztárok még abban a korban is csinálnak gyereket.
2/10 anonim válasza:
Az apa életkora mellékes, mert a spermiumok maximum 3 hetesek lehetnek.
3/10 anonim válasza:
Gyereket csinalni egy dolog azt sokaig lehet. De egeszseges gyereket az mas. Ugyanugy szamit a kor a ferfiaknal. Noknel 40 ferfiaknal 45 eves kor utan jelentos a kockazat. Szerintem is jar egy kis kockazattal. De az mindenkepp megnyugtato hogy egyuttlet alkalmaval a legjobbak jutnak el a petesejtig. Tehat en igazabol nem aggodnek a 45 ev miatt.
4/10 anonim válasza:
Igaz hogy mindig ujratermelodnek, viszont hogy tud e a szervezet egeszseges spermiumokat eloallitani az mas kerdes.
5/10 anonim válasza:
Egyáltalán nem számít. Az én párom 55 éves és most próbálkozunk. (Én 35 vagyok) Direkt megkérdeztem az orvost, azt mondta semmi rizikója nincs. Az anya kora számít, az apáé nem.
6/10 anonim válasza:
Nekem a genetikus doktornő magyarázta a tanácsadáson, hogy azért csak az anyai életkort nézik rizikó szempontjából, mert a petesejtek születés óta megvannak, így azok a nővel együtt öregednek. Míg a spermiumok újratermelődnek (így idősebb férfinak is "friss" spermája van)
7/10 anonim válasza:
Az orvosod nem olvassa a tudományos publikációkat, tíz évvel le van maradva, vagy csak meg akart nyugtatni.
8/10 anonim válasza:
Olvasta-e vagy nem, szerencsére egészséges lányunk lett annak ellenére hogy egyikünk sem volt huszonéves a fogantatáskor.(Persze megszületni is szerencse kell, nyilván fiatalabb szülőknek sokkal kevésbé kockázatos a gyerekvállalás)
9/10 anonim válasza:
Aki lepontozott azért, mert leírtam mit mondott az orvosom, annak ez legyen a legnagyobb öröme. Szánalmas.
10/10 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit,inkább köszönöm h válaszoltatok.A lepontozásokat én sem értem.
2015. nov. 30. 10:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!